Persoonlijk

Mijn eetdagboek nu ik weer Personal Body Plan doe

eetdagboek

Misschien heb je via mijn Instagram al kunnen lezen dat ik weer ben begonnen met Personal Body Plan. Mijn doel? Ik wil me weer zo voelen als vorig jaar. Toen zat ik lekkerder in mijn vel en nu helaas wat minder. Om dit te bereiken ga ik weer iets vaker naar de gym (3x ipv 2x) en houd ik nauwkeurig mijn voeding bij. Beide met behulp van mijn lieve Personal Body Coach Ikaika. Om jullie een beeld te geven van wat ik allemaal eet op een dag, heb ik op een willekeurige (doordeweekse) dag een eetdagboek bijgehouden. 

Net zoals ik vertelde in mijn vorige eetdagboek wil ik voorop stellen dat ik ontzettend houd en geniet van eten. Ook nu ik weer PBP doe en ik weer wat strenger ben voor mezelf, wil ik alsnog dat mijn eetmoment een genietmomentje blijft. Gezond en voedzaam eten hoeft niet saai te zijn. Het is maar net hoeveel moeite je erin steekt.

Om me bewust te zijn van wat ik binnen krijg en zodat Ikaika ook inzicht heeft op wat ik eet, gebruik ik de Personal Body Plan app. Hier log ik alles in wat ik eet op een dag. Door mijn voeding bij te houden, zien zowel mijn coach als ik wat goed gaat en wat verbetering nodig heeft.

Nogmaals; dit is hoe mijn eetpatroon er uit ziet op een gewone doordeweekse dag. Samen met Ikaika hebben we besloten dat mijn caloriebudget voor de komende weken zes dagen in de week 1724 is (173 gram koolhydraten, 130 gram eiwitten, 57 gram vetten en 24 gram vezels). Op één dag in de week kan ik er 300-400 kcal boven zitten en dat is meestal in het weekend zodat ik dan lekker wat wijntjes kan drinken.

Een kijkje in mijn eetdagboek

eetdagboek

10.00 Ontbijt

Zoals je in mijn vorige eetdagboek hebt kunnen lezen, begin ik mijn dag altijd anders. Ik heb niet een vast ontbijtje of per se een lievelingsontbijt. Ik houd van variatie. Soms ontbijt ik met kwark, soms met een shake, soms met brood, soms met havermout, soms met pannenkoeken en soms met een warme maaltijd (ja, echt waar!). Deze dag ging ik voor havermout met eiwitpoeder en courgette. Hoewel courgette als ontbijt niet heel lekker klinkt, vind ik het top om deze groente te raspen en in mijn ontbijt (havermout of shake) te ‘verstoppen’. Courgette heeft een neutrale smaak en is daar daarom heel geschikt voor. Zo heb ik meteen een portie groente op.

Daarbij drink ik zwarte koffie met zoetstof. Omdat ik meestal laat ontbijt, eet ik tot de lunch niks meer.

Kilocalorieën: 281
Eiwitten: 36 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 4 gram

13:00 Lunch

eetdagboek

De laatste weken vind ik het heel chill om met wraps te lunchen. Hiervoor gebruik ik de wraps van No Fairytales. Deze wraps bestaan uit 45% uit groenten. Ik eet ze het liefst met hummus, Hüttenkase, groenten (deze keer gegrilde paprika, geraspte wortel en spinazie), zwarte bonen en een eiwitbron (deze keer een vleesvervanger van Valess). Lekker, veel groenten en vezels, volume en goede voedingswaarden.

Kilocalorieën: 612
Eiwitten: 41 gram
Koolhydraten: 67 gram
Vetten: 18 gram
Vezels: 14 gram

16:30 tussendoor

eetdagboek

Als tussendoortje neem ik halfvolle kwark met aardbeien en zoetstof. Simpel, lekker en eiwitrijk.

Kilocalorieën: 316
Eiwitten: 31 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vetten: 13 gram
Vezels: 1 gram

20:00 Avondeten

eetdagboek

Ik heb ook geen zin om iedere avond te koken en dat is helemaal prima. Op deze avonden ben ik heel blij met de belegde pizza’s van Magioni. Deze keer ging ik voor de Skinny Salami pizza. Een lekker pizza met minder dan 550 kcal en hele fijne voedingswaarden. Love it!

Kilocalorieën: 528
Eiwitten: 22,4 gram
Koolhydraten: 75,5 gram
Vetten: 14,3 gram
Vezels: 5,4 gram

In totaal op deze dag:

Kilocalorieën: 1739
Eiwitten: 135 gram
Koolhydraten: 181 gram
Vetten: 49gram
Vezels: 29 gram

Naast deze maaltijden drink ik ook veel water en drink ik hier en daar ook een fanta zero/cola zero. Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om weer te lezen! Mijn vorige eetdagboek is veel gelezen en jullie gaven aan dat jullie dit vaker zouden willen zien op de blog. Vind ik leuk dus dat ga ik ook doen. Over een tijdje zal ik weer een eetdagboek bijhouden. Thanks voor het lezen!

1 comment Add New Comment

  1. Oeh! Dat ontbijtje ziet er lekker uit, hoe maak je dit? Want dit is niet alleen met havermout en eiwitpoeder toch?

    Ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *