Hotspots Hotspots in Nederland

Lowlanders Botanical Bar & Restaurant in Amsterdam Noord

Lowlanders Botanical Bar & Restaurant

Stap binnen in de botanische wereld van Lowlanders Botanical Bar & Restaurant, een nieuwe culinaire parel gelegen in Amsterdam Noord, waar voorheen Stork zat. Op het terras van Stork heb ik uren gespendeerd met oesters en wijn. Ik moest natuurlijk wel even kijken wat voor nieuws er nu zit. Het restaurant van het biermerk Lowlander dus!

Lowlanders Botanical Bar & Restaurant

Een nieuwe restaurant in Amsterdam Noord

Lowlanders Botanical Bar & Restaurant vind je op een mooie locatie in Amsterdam Noord, waar voorheen dus Stork zat. Met uitzicht op het water en een industrieel-chique maar heel groen interieur, ademt Lowlanders een sfeer van rust uit. Hier draait alles om de magie van de natuur. Het is een botanisch restaurant dat bier en gerechten met elkaar combineert om elkaar nóg beter te laten smaken. De keuken tovert met seizoensgebonden ingrediënten en creëert zo een kleurrijk palet van smaken en aroma’s. Oja en dit restaurant heeft dus ook een vet groot terras. Het was helaas aan het regenen dus we namen een tafeltje binnen.

Lowlanders Botanical Bar & Restaurant

Het menu van Lowlanders Botanical Bar & Restaurant

Goed, laten we het over het menu hebben! We zijn hier immers voor het eten. Dit unieke restaurant omarmt met trots de natuur als ster van het menu en geeft klassieke gerechten een vernieuwende twist door gebruik te maken van seizoensgebonden ingrediënten, kruiden en specerijen. Het menu is een eerbetoon aan de smaken van de natuur. Van verfijnde en vooral plantaardige gerechten met hier en daar een aantal vlees- en visopties, er is voor ieder wat wils. Wij hebben deze avond geheel vegetarisch gegeten en alles was zo lekker. We hebben een aantal favorieten: Bang Bang Bloemkool, Bimi, Aubergine Steak en de salade van peentjes, kurkuma en karamel. Mmmm.

En laten we de drankjes ook niet vergeten want die spelen ook een hoofdrol in dit restaurant. De botanische bar biedt een scala aan (alcoholvrije) bieren, soda’s, cocktails en mocktails die ook geïnspireerd zijn op de natuur. En het mooie is dat je op de menukaart kunt zien welk biertje het beste bij welk gerecht past. Een leuke touch! Wij kozen ervoor om geen alcohol te drinken en de keuze aan non-alcoholische drankjes is hier reuze. Zo fijn! Vooral de Non-Alc Tropical Ale smaakte ontzettend goed.

Bij Lowlanders draait het trouwens niet alleen om de smaak, maar ook om duurzaamheid en bewustzijn. Het restaurant streeft ernaar om voedselverspilling te minimaliseren en maakt waar mogelijk gebruik van overtollige producten die anders verloren zouden gaan.

Lowlanders Botanical Bar & Restaurant

Dus, ben je zoek bent naar een unieke culinaire ervaring in Amsterdam Noord? Neem dan eens een kijkje bij Lowlanders Botanical Bar & Restaurant. Neem in de zomer, met mooi weer, plaats op het terras. Dan zit je heeeerlijk! Ik vind het echt een aanrader. We hebben genoten!

Voor meer informatie over restaurant Lowlanders Botanical Bar & Restaurant, zoals het menu en openingstijden, kun je terecht op hun website.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *