Acties

L’Oréal Paris – Free a Girl: Wereldmeisjesdag

L'Oreal Free A Girl

Het is je vast niet voorbij gegaan, al die foto’s van ons met lippenstift in mooie jurken!

Vorige week had ik een super leuke shoot voor L’Oréal Paris en Free A Girl. Ik draag echt bijna nooit lippenstift maar daar moet eigenlijk verandering in komen. Ik vond het echt heel leuk om deze fotoshoot te doen. De reden waarom onze lippen roze gestift waren? Ons werd gevraagd om gezicht te zijn van de campagne van L’Oréal Paris voor Free A Girl, waar ik maar al te graag aan bijdraag. Op de foto zie je elf bloggers (Maaike, Danique, Tess, Vera, Annemerel, Kelly, Laura, Debbie, Joyce & Scarlett ) en acteur/model Dave Mantel (bekend van GTST en ambassadeur van Free a girl). Je kunt op de foto klikken om hem wat groter te zien!

Wat doet Free A Girl?
Voor wie niet bekend is met Free A Girl, de organisatie zet zich in voor meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Jonge meisjes worden op grote schaal gedwongen tot prostitutie en Free A Girl bevrijdt deze meisjes. Free A Girl werkt samen met politie, justitie en andere plaatselijke organisaties om deze jonge meisjes te bevrijden en de daders op te pakken. Natuurlijk hebben deze meisjes een verschrikkelijke trauma opgelopen. Free a Girl helpt de meisjes bij deze traumaverwerking en het opbouwen van een toekomst met een beroepsopleiding en re-integratie. Prachtig toch? Met Collection Exclusive La Vie en Rose verklaart L’Oréal Paris de liefde aan de vrouw. L’Oréal Paris doneert de hele maand oktober één euro van iedere verkochte lipstick uit de Delicate Rose collectie aan de stichting Free A Girl. Je steunt meteen een goed doel dus!

Vlak voor de shoot kregen we een video te zien van een meisje dat een tijd lang gedwongen in een bordeel in India verbleef. Ik vond dit een hele heftige video om te zien. De ouders van het meisje hadden geen geld en daar moest het meisje voor werken. Een vriend van haar vader wist wel een bijbaantje voor haar in een bar. Die bar bleek een bordeel te zijn en ze werd gedwongen tot seks. Met de hulp van Free A Girl is ze uiteindelijk bevrijd uit deze nachtmerrie. Ze kon er heel luchtig over praten en aan het einde van de video zag je haar zelfs met een lach op haar gezicht. Op dit moment gaat ze naar school en wilt ze graag genoeg geld verdienen zodat ze haar kleine zusje dit lot kan besparen. Je begrijpt dat ik even heb moeten slikken tijdens het zien van deze video. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.
Advertisement


De shoot
L’Oréal Paris steunt Free a Girl en is daarom deze grote samenwerking aangegaan. We werden eerst allemaal apart op de foto gezet en daarna kwam de groepsfoto. De shoot was geinspireerd op deze shoot/video met o.a. Blake Lively, Doutzen Kroes & John Legend. Lijken we een beetje? We werden in mooie roze jurkjes gehesen, ons haar werd mooi gedaan en natuurlijk onze make-up met de L’Oréal lippenstift. Ik draag normaliter nooit lippenstift. Ik heb thuis eigenlijk maar 1 lippenstift en die heb ik nog maar 2 keer dit jaar opgedaan dus ik vond het eerlijk gezegd wel een beetje spannend. Hoe gaat dit mij staan? Maar ik vertrouw L’Oréal Paris volledig. Het was even wennen maar ik vond de kleur uiteindelijk echt heel mooi die ik droeg. Ik had de Doutzen uit de Delicate Rose collectie. Op mijn nagels droeg ik ook dezelfde kleur.

#omdatzijhetwaardis
Centraal met deze actie staat natuurlijk dat ieder meisje het waard is om een eigen kans te krijgen en hier gaan we aanstaande zondag op Wereldmeisjesdag wat aan doen! Aanstaande zondag zien jullie mijn portretfoto met roze lipstick op mijn Instagram verschijnen en roep ik jullie op om hetzelfde te doen. Support Free A Girl op Wereldmeisjesdag! Gebruik #omdatzijhetwaardis en #freeagirl op Facebook, Twitter of Instagram om jouw support voor Free a Girl te laten zien. Laten we samen deze dag tot een succes maken! Laat je lippen spreken. Post jij zondag ook jouw selfie?

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

10 Comments Add New Comment

  1. Wat een goed en leuk initiatief, en het is echt een mooie foto geworden!
    Ik denk dat ik zo even die lipstick ga kopen, echt mooie kleurtjes! En als m’n ontstoken oog zondag over is komt er misschien wel een selfie online hihi!

  2. Wauw. Ik blijf naar deze foto kijken. Prachtige foto. Je staat er súper mooi op Jenny. De lippenstift van Blake ga ik in de winkel eens nader inspecteren :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *