Persoonlijk

Ik wil weer afvallen

Ik wil weer afvallen

Zes weken iedere dag buiten de deur eten in Kaapstad is leuk én lekker (kijk maar) maar op een gegeven moment merkte ik dat ik niet meer zo lekker in mijn vel zat als eerst. Ik wil weer wat kwijt.

Ik wil weer wat lekkerder in mijn vel zitten

Ik kwam vorige week terug vanuit Kaapstad en was volop gemotiveerd om er iets aan te gaan doen. Mijn doel is om weer wat lekkerder in mijn vel te zitten. Dat ik in de spiegel kijk en tevreden ben met hoe ik eruit zie. Ik ben niet zo dol op de weegschaal maar het is wel goed meetbaar zo dus ben ik er op gaan staan. Ik zag dat ik in de afgelopen zes weken drie kilo was aangekomen. Niet gek natuurlijk en dat ik wat was aangekomen had ik ook absoluut verwacht. Om te beginnen wil ik deze drie kilo’s er weer af hebben. Ik wil weer wat bewuster omgaan met mijn voeding en met wat meer regelmaat de gym op zoeken. Ik weet zeker dat ik dan binnen no time weer wat lekkerder in mijn vel zit.

Hoe ga ik dat aanpakken?

Om weer wat bewuster om te gaan met mijn voeding, maar toch ook te blijven genieten van eten, ben ik begonnen met tracken. Ik heb de app Myfitnespal weer gedownload op mijn telefoon en voer al mijn eten in. Zo zie ik precies wat ik binnen krijg en kan ik mijn dag goed inplannen.

Hoe me dat bevalt? Eigenlijk heel goed! Het gaat me makkelijker af dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik er nogal wat moeite mee zou hebben om niet over mijn caloriebudget te gaan maar dat is helemaal niet het geval. Ik heb deze week ook een aantal etentjes gehad en voorheen zou ik daar over stressen maar nu had ik daar totaal geen problemen mee. Overdag eet ik dan gewoon iets minder, zodat ik wat meer ruimte over heb voor ‘s avonds. Ik vind het eigenlijk heel leuk om weer zo bewust bezig te zijn met mijn voeding. Heb het misschien zelfs een beetje gemist. Een van mijn beste vriendinnetjes en mijn broertje zijn beide net begonnen met Personal Body Plan dus dat voelt ook fijn. Alsof we er nu “samen” in zitten.

Goed, ik ben nog geen twee weken bezig dus ik kan er eigenlijk niet meer over zeggen. Ik wilde gewoon even met je delen dat ik weer wat kwijt wil en daar ook iets voor aan het doen ben. Over een tijdje zal ik weer een update geven. Mocht je een vraag hebben, stel hem dan gerust hieronder en dan neem ik hem mee in mijn volgende artikel over dit onderwerp.

16 Comments Add New Comment

 1. Ik doe ook mee, heb het de laatste weken qua voeding en sport wat laten verslonden,met als resultaat 2 kilo extra. Ik wil graag weer terug naar m’n “oude” ik. Ik ben benieuwd hoe jij bepaalt wat je mag hebben op een dag en hoe je daar dan invulling aan geeft!

  1. Yeah, je kan het! Heb je al iets van een plan gemaakt voor jezelf? Voorheen heb ik Personal Body Plan gedaan waardoor ik aardig wat kennis heb gekregen over voeding en sport. Momenteel zit ik op 1800 kcal per dag, daar zal ik nog wel meer over vertellen in mijn volgende artikel!

 2. Hee Jenny,

  Wat goed! En 3 kilo gaat jou lukken.
  Vraagje: hoe stel jij je hoeveelheid kcal samen per dag of hoe bereken jij dat?
  Vind dat altijd lastig!
  Thankx en succes met je doel!
  X

 3. Heb je tips voor vegetariërs/veganisten om toch eiwitten aan te vullen na krachttraining? Zonder daar heel veel tijd en geld in te steken qua recepten en voedingsprogramma’s? Ik eet toch wel kwark na het sporten omdat ik denk dat dat het beste is (en het meest gemakkelijk haha)

  1. Zeker. Ik zou het zoveel mogelijk halen uit je voeding! Peulvruchten (linzen, bonen, kikkerwten), groenten (broccoli), tofu, tempeh en vleesvervangers uit de supermarkt. Daarnaast kan je ook kijken naar plantaardige eiwitpoeders!

 4. Goed dat je als doel neemt ‘lekkerder in je vel zitten’, daar wordt je veel vrolijker van als doelen van ‘ik moet 5 kg afvallen’. Een getal is ook maar een getal. Leuk inderdaad om misschien eens een eetdagboekje bij te houden en ons te laten zien wat je allemaal eet. Veel succes!

 5. Ik ben benieuwd wat jouw calorieën ‘budget’ is op een dag! Zoals hierboven al gezegd wordt, lijkt met me ook leuk om een ‘what i eat in a day’ van jou te zien! Succes!

  1. Jaaa eetdagboekje komt er aan, leuk! Momenteel zit ik op 1800 kcal en daar vertel ik in een volgend artikel meer over!

   1. Bedankt voor je antwoord Jenny! Misschien komt dit ook naar voren in de blog die je erover gaat schrijven, maar ik ben nog benieuwd of je de calorieën die je verbrand met sporten er nog bij eet of niet?

 6. Net als jij ben ik weer wat bewuster aan het eten en aan het tracken via MFP, ook om weer wat beter in m’n vel te komen zitten.
  Mij lijkt het leuk om van jou een ‘what I eat in a day’ te zien (want volgens mij eet je altijd superlekker), of een artikel met tips en recepten van dingen die je eet als je ’s avonds dan een etentje hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *