Azië China Hong Kong Hotspots Hotspots over de hele wereld Reizen

Hong Kong Tips + Hotspots

Hong Kong

Jelmer en ik zijn net terug uit Hong Kong. In de Photo Update Hong Kong heb je natuurlijk al wat kunnen zien maar ik wil graag de adressen van de hotspots met jou delen, mocht je ooit naar deze wereldstad gaan!

Hong Kong

Hong Kong is voor velen een favoriete bestemming in Azië. Snap ik wel, ik heb het er geweldig gehad! Het heerlijke eten en de zachte temperatuur zorgen ook direct voor een vakantiegevoel. Hong Kong heeft gelijk indruk op mij gemaakt met haar hoge gebouwen. Deed me een beetje denken aan New York. Hong Kong is absoluut de moeite waard om voor een paar dagen te bezoeken. Wij waren er vier dagen en je kunt echt wel veel doen in deze dagen. Hong Kong is groot en bestaat uit meerdere delen, waarbij de belangrijkste zijn: Hong Kong Island en Kowloon.

Hong Kong Island is het deel waar je de meeste hoge gebouwen tegenkomt en waar het zakencentrum zich bevindt. Hier vindt je ook dé leukste eettentjes en natuurlijk de uitgaansgelegenheden in Soho en Lan Kwai Fong. Kowloon is het vasteland en hier tref je de avondmarkten en de meer toeristische gedeelten van de stad.

Ons verblijf: The Park Lane Hotel

Vanaf de luchthaven rijdt er om de zoveel minuten een Airport Express, waardoor je binnen 24 minuten midden in Hong Kong bent. Helemaal awesome dus. Binnen no time waren wij in ons hotel, wat overigens ook echt een aanrader was. In Hong Kong verbleven we, op aanraden van GirlsLove2Travel, in het Park Lane Hotel Hong Kong. Wat een mega fijn hotel is dit op een top locatie. Ons verblijf was boven verwachting goed. Niet te spreken over het ontbijt iedere ochtend. Yum!

Hong Kong Tips

The Peak

Wat kun je allemaal doen in Hong Kong? Niet te missen is een ritje met de Peak Tram naar de top van Victoria Peak. Dit is op Hongkong Island al meer dan 100 jaar iets heel bijzonders. De Peak Tram zoekt, tussen de hoge wolkenkrabbers, zijn weg naar boven waarop je een heel mooi uitzicht hebt. Geen wonder dat dit dan ook een van de meest populaire attracties van Hongkong is. Toen wij aankwamen was er een rij van hier tot Tokio. Aan te raden is om dus lekker vroeg in de ochtend te gaan, zodat je niet lang in de rij hoeft te staan.

Symphony of Lights

In de avond kun je in Hong Kong de grootste Permamente Licht en Geluidshow ter Wereld zien. Deze spectaculaire licht en geluid show met gekleurde lichten, laserstralen, vuurwerk en zoeklichten wordt de Symphony of Lights genoemd, duurt een kwartier en vindt iedere avond plaats om 20:00. Meer dan 40 wolkenkrabbers gaan dan op in deze lichtshow. Heel indrukwekkend! Vanaf de boulevard Tsim Sha Tsui heb je een mooi uitzicht over de haven.

The Star Ferry

Wie naar Hongkong gaat wil het bewonderen van de skyline van de stad vanaf het water niet missen. Helaas hebben wij dit wel gemist en daar baal ik van. Het is, naar gehoren, echt een aanrader en staat hoog op het lijstje van vrijwel iedere toerist. Je kunt de Skyline vanaf het water zien door een ritje te maken met de Hong Kongse veerdienst Star Ferry, die de verbinding vormt tussen Central (Hongkong) en Kowloon. Het zicht op de haven en de skyline van Hongkong is blijkbaar heel mooi.

Hong Kong

No Cardio

Ik bezocht Hong Kong met Jelmer de Boer oftewel meneer No Cardio. Daarom moesten we natuurlijk De Central-Mid-Levels Escalator in Hong Kong wel opzoeken. Met een lengte van 800 meter is dit de langste overdekte roltrap systeem ter wereld! Je doet er serieus 20 minuten over. Heel awesome!

Winkelen

Volgens mij wordt winkelen gezien als de nationale hobby van de inwoners van Hong Kong. Zo kwam het in ieder geval op mij over. In de stad is het altijd druk en er zijn een hoop winkels. Alleen al het aantal winkelgebieden en centra in Hongkong is vrij overweldigend. Causeway Bay, de buurt waar wij verbleven, is bijvoorbeeld pas nog verkozen tot de tweede meest dure winkelstraat in de wereld. Fifth Avenue in New York staat natuurlijk op nummer één. Don’t worry, je kan in Causeway Bay ook allerlei dingen voor een koopje krijgen.

Vergeet overigens ook geen bezoekje te brengen aan Times Square. Dit is het grootste winkelcentrum in Causeway Bay. Het is ontzettend populair door het uitgebreide assortiment met aanbiedingen van verschillende prijsklassen. Zo vind je er Gucci en Dior winkels maar kwam ik ook gewoon de Zara en de H&M tegen. Hierdoor is het veel toegankelijker voor de gemiddelde shopper dan de andere duurdere winkelcentra in Hongkong. Naast Causeway Bay heb je ook nog allemaal andere wijken met vele winkelcentra zoals Admiralty, Central, Mongkok & Soho.

Hong Kong Tips

Het belangrijkste: eten

Hong Kong is één groot eetavontuur. Als foodie is China zeker een walhalla! Wil je weten waar je zeker moet gaan eten? Ik heb er een apart artikel over geschreven. Het artikel vind je hier.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *