Persoonlijk

Mijn 7 goede voornemens voor 2017

Gili Air

Gili Air

Ondertussen is het al 5 januari maar ik heb pas vandaag de tijd genomen om goed na te denken over mijn goede voornemens voor 2017. Het is een lijstje geworden met 7 punten/doelen. Lees je mee?

Dit lijstje met goede voornemens opstellen deed me goed. Ik vind het fijn om zo nu en dan bewust stil te staan en na te denken over het leven. Dit lijstje heeft me doen nadenken over hoe vorig jaar verliep en wat ik dit jaar anders wil doen, meer wil doen, minder wil doen en beter wil doen. Dit zijn de punten waar ik aan wil ga werken.

Mijn 7 goede voornemens

1. Meer plantaardig eten. Ik heb me er vorig jaar steeds meer in verdiept door artikelen te lezen en documentaires te kijken. Ik heb daardoor dierlijke producten steeds vaker laten staan. Ik vind het niet alleen heel zielig voor de dieren maar het is ook beter voor de wereld als men vaker kiest plantaardig voedsel. Dit jaar wil ik me er nóg meer voor inzetten en proberen nog wat vaker te kiezen voor plantaardig.

2. Meer trainen. Sinds Bali begin dit jaar ben ik steeds minder gaan trainen en heb ik zelfs een tijdje helemaal niet meer getraind. Dat is oké maar ik vind wel het belangrijk om in beweging te blijven en zit ook lekkerder in m’n vel als ik dit wel doe. Dit jaar wil ik weer meer in de gym te vinden zijn. Ik ben sinds Kaapstad weer goed bezig thanks to Jelmer die me er naar toe mee sleept.

3.  Het vele reizen erin houden! Ik vind het zo bijzonder en mooi dat ik de wereld over reis met Jelmer. Reizen is echt een grote passie en ik ben onwijs blij dat ik dit kan doen. We hebben al een aantal reisjes op de planning staan en ik hoop dat dit er nog meer worden.

4. Minder op m’n telefoon zitten. Ik weet nog niet hoe ik dit wil ga doen maar het is zeker wel een punt waar ik aan wil werken. Ik merk namelijk dat ik het nogal vervelend vind als anderen veel en vaak op hen telefoon zitten maar zelf doe ik het net zo. Het is nogal lastig omdat het natuurlijk ook een gedeelte van mijn ‘werk’ is. Ik moet er dus een handigheid in vinden. Als ik minder op m’n telefoon zit en me dus minder laat afleiden daardoor krijg ik sowieso meer gedaan in weinig tijd. Ook heb ik dan meer tijd en aandacht voor andere dingen, zoals meer bloggen of vrienden zien.

5. Weer meer de tijd gaan nemen om te bloggen. 

Ik ben mijn blog bijna alweer drie jaar geleden gestart en ik vind het nog steeds geweldig. Ik kan me geen leven zonder blog voorstellen. Wel merk ik dat ik het vorig jaar moeilijk vond om er goed de tijd voor te nemen. Ik kreeg een relatie en ging veel op reis. Ik verwacht dat dit jaar niet zo veel verandert dus moet ik goed gaan bedenken hoe ik mijn tijd efficiënter kan indelen. Ook in het buitenland. Want dat ik zoveel weg ben, betekent niet dat ik alleen maar vakantie kan gaan vieren. Dit zal wellicht betekenen dat ik vaker binnen zit als het mooi weer is of ik minder kan doen dan ik eigenlijk had willen doen maar dat is dan de prijs die ik moet afleveren

6. Mijn vriendinnen wat vaker zien. Mijn vriendinnen zijn er voor het leven en ik houd ontzettend veel van ze. Ik heb ze alleen veel te weinig gezien vorig jaar en dat is eigenlijk ook met dezelfde redenen als hierboven. Nu ik het zo typ komt het eigelijk allemaal uit op planning.Ik moet daar eens goed voor gaan zitten en bedenken hoe ik mijn tijd beter kan indelen.

7. Meer boeken lezen. Confession: ik lees nooit boeken maar dit moet ik wel doen. Je steekt er veel van op en het is ook fijn om even lekker op de bank te zitten met een goed boek in plaats van met een serie of m’n telefoon. Jelmer leest ontzettend veel boeken. Ik zal er eens een voorbeeld aan moeten nemen. Ik heb een half jaar geleden een boek gekocht om mee te nemen naar Rio de Janeiro en daar ben ik nog niet eens in begonnen. Shame on me! Ik wil het boek over een maand uit hebben en dat gaat me lukken. Vooral als we eind deze maand in Panama zitten. Ik ga daar niet werken dus heb alle tijd van de wereld.

Wat zijn jouw goede voornemens? Mocht je trouwens tips hebben voor mij, hoe ik me beter aan deze zeven goede voornemens kan houden, laat het me vooral weten in de comments.
Alle tips zijn welkom!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

6 Comments Add New Comment

  1. Eating Animals (in t Nederlands vertaald als Dieren Eten) van Jonathan Safran Foer vind ik echt een aanrader! Past zowel bij doel 1 als 7. Hij schrijft heel fijn (Here I Am is ook echt een heerlijk boek, wel fictie) en daarna zul je ongetwijfeld makkelijker vlees (en vis) kunnen laten staan. Liefs

  2. Je mobiel gebruik naar beneden schroeven, daarvoor is de app forest wel een goede! Je moet aangeven hoeveel minuten je je mobiel weglegt en dan ga je bomen planten. Bij 250 bomen die jij hebt gepland, wordt er een echte boom geplant.

    En ehm mijn goede voornemens zijn mijn thuisstudie afmaken (gewichtsconsulente) meer genieten en dan met name in de zin van meer doen wat voor mij goed voelt in plaats van moetebmoetenmoeten. En balans. Balans in sporten en voeding. Want zoals jij als geen ander weet, die hype heeft ook wel z’n invloed op mij gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *