Hotspots Hotspots in Nederland

Daalder Streetfood: genieten van streetfood met een fine dining twist

Daalder Streetfood

Deze zomer had ik de kans om Daalder Streetfood uit te proberen, een nieuw initiatief van het bekende restaurant Daalder. Het beloofde een smakelijk avontuur te worden en ik had er zin in. Met de menukaart en een kan sangria voor mijn neus was ik klaar om te zien wat deze plek te bieden had.

Daalder Streetfood

Het idee achter Daalder Streetfood

Aan het water van de Postjesweg, pal naast het fine dining terras van Restaurant Daalder, bevindt zich het Daalder Streetfood. Sterrenchef Dennis Huwaë, die zijn culinaire inspiratie tijdens zijn reizen naar Azië, Zuid-Amerika en de Mediterrane landen vaak opdoet bij straatkraampjes, heeft hier zijn stempel gedrukt. Bij Daalder Streetfood wordt streetfood geserveerd maar wel met een twist, namelijk met de technieken en verfijning van zijn fine dining gerechten. Een hele leuke combinatie! Zoals eerder genoemd zit je op het terras aan het water en je zit hier echt heeerlijk. Wij hebben hier uren doorgebracht, genietend van de zon op ons gezicht en van een verfrissende sangria terwijl we het menu bekeken en onze keuzes maakten.

Daalder Streetfood

Waar wij van genoten

De bedoeling is om verschillende gerechten te bestellen om te delen. We gingen voor de Silence of the Lamb, dit zijn loaded fries met heerlijk mals lamsvlees, tahin en Arabische salade. Dit was een smaakexplosie van de bovenste plank, echt mega lekker. De Chicken Cashew was ook top, gemaakt met Chef Nigel’s beroemde kip cashew saus. De kip was goed gefrituurd en de saus was inderdaad lekker. Ook heerlijk was de Baowowwow, een pekingeend-bao met zwarte bonensaus. Altijd een goede combinatie. We bestelden ook de Caprese Salade. Dat ken je natuurlijk wel, een salade met buffalo mozzarella, pomodori tomaten en basilicum. Simpel, maar dat vonden we wel lekker naast al die andere gerechten en het was mega vers en smaakvol. Maar het hoogtepunt van de maaltijd was ongetwijfeld de Flambee Double P. Een flammkuchen bedekt met een royale laag Parmezaanse kaas, prei en bieslook. Dit was echt fantastisch, mijn persoonlijke favoriet.

Daalder Streetfood

Om onze maaltijd af te sluiten, deelden we de Daalder Stroopwafel. Normaal gesproken ben ik niet zo van de desserts, maar OMG, deze stroopwafel was GE-WEL-DIG lekker. Bij Daalder’s iconische stroopwafel wordt de stroop omgetoverd tot een ‘koekje’ en van de koekjes is ijs gemaakt. Dit in combinatie met gezouten karamel maakt het dessert echt fenomenaal. Hier kom ik absoluut voor terug.

We hebben echt een fantastische ervaring gehad bij Daalder Streetfood. Het was echt een feestje! Dat heb ik meerdere keren gezegd tegen mijn gezelschap! Good to know: Daalder streetfood staat open voor walk-ins, dus je hoeft niet van tevoren te reserveren. Dat betekent dat je dus lekker spontaan kunt langskomen. Aangezien de zomer bijna ten einde is, zou ik zeggen: hup, ga naar Daalder Streetfood nu het nog kan!

Voor meer informatie over Daalder Streetfood, zoals het menu en openingstijden, kun je terecht op hun website.

Daalder Streetfood
Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *