Curaçao Hotspots Hotspots over de hele wereld Reizen Zuid-Amerika

Curaçao Tips + Hotspots!

Curacao

Ik kreeg de vraag of ik mee wilde op een persreis naar Curaçao. Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken! Vorige week ging ik daarom mee naar dit prachtige eiland en we hebben zoveel toffe dingen gedaan en zoveel lekkers gegeten. Ik vond het geweldig!

Op persreis naar Curaçao?!

Een tijdje terug kreeg ik mail van een PR-bureau of ik samen met nog drie andere bloggers mee wilde naar Curaçao. Dat wilde ik wel! Er stonden namelijk hele leuke dingen op het programma en we kregen super veel vrije tijd om zelf ook nog het eiland te ontdekken. De bedoeling daarmee was dat deze persreis echt aan zou moeten voelen als een vakantie met vriendinnen. Ik had eigenlijk geen idee wat ik me moest voorstellen bij Curaçao. Ik was nog niet eerder op de Antillen geweest en ik ging er zonder verwachtingen heen. Curaçao heeft me verrast, ik vond het fantastisch! Deze persreis voelde inderdaad écht aan als vakantie en dat was zo heerlijk! Ik was er samen met Leonie, Lisa, Danique en Evelien (van de organisatie). Ik heb al mijn Curaçao tips voor je op een rijtje gezet! Lees je mee?

Wat fijn is om te weten voor je naar Curaçao gaat

Wat ik niet wist en wat zo heerlijk is aan dit eiland, is dat het er altijd warm is. Overdag is het op Curaçao het hele jaar door tussen de 28 en 35 graden en ’s nachts koelt het maar een beetje af. Gelukkig waait het ook veel, dus het voelt wel iets minder warm aan dan het is. Heerlijk vind ik dat, vooral op het strand! Omdat het ’s nachts warm blijft op dit eiland, kan ik je aanraden om je verblijf met airco te boeken. Oh en heel belangrijk: neem (of koop bij aankomst) alsjeblieft zonnebrand factor 50 mee! Dat is veel maar het is echt nodig op het eiland. De zon is er ontzettend fel, blijven smeren dus! Deet is trouwens ook nog een aanrader om mee te nemen (veel muggen).

Curacao

Vervoer en verblijf

Wij vlogen met TUI (met de Dreamliner, comfort class) naar Curaçao en zo konden we na ongeveer 9 uur vliegen met onze blote voeten in het warme witte zand en een cocktailtje in ons hand op het strand van Curaçao staan. TUI heeft me zeker verrast. Doordat we in de comfort class zaten, hadden we mega veel beenruimte. Ik heb echt een heerlijke vlucht gehad.

Bij aankomst reden we in onze huurauto naar ons verblijf. Omdat Curaçao aardig groot is, is het huren van een auto eigenlijk wel een must. Zo kun je Curaçao pas echt goed ontdekken. Met de auto kun je makkelijker de fijne plekjes en vooral de mooiste stranden bezoeken. De eerste paar dagen van onze vakantie verbleven we bij Amalia Boutique Hotel. Zo leuk om in een boetiek hotel te slapen! Top locatie, super schattig, fijne kamers en een zwembad met hele chille ligbedden. De eigenaar was ook heel aardig en maakte iedere dag een gezellig praatje met ons. Hij had veel te vertellen over het eiland en had fijne tips. Een boetiekhotel heeft toch altijd een fijne intieme sfeer, heel anders dan een hotelketen.

Om beide te ervaren deze vakantie, verbleven we de laatste paar dagen in het Hilton Hotel. Dit hotel ligt direct aan het strand, aan een privé strand ook nog. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. Ik verblijf vaker in het Hilton en vind het iedere keer weer een feestje. Fijne service, een warm welkom, heerlijke kamers en de lekkerste bedden. Ik heb er zo lekker geslapen!

Curacao
Ligbedden aan het zwembad van het Amalia Hotel
Curacao
Uitzicht vanaf mijn kamer in het Hilton Hotel

Wat valt er allemaal te doen op dit eiland?

Heeeeel veel! Echt, je kunt zoveel toffe dingen doen. Dit is wat wij hebben gedaan in een weekje tijd:

Curacao

SUP yoga van Liberty Suares

Dit yogalesje van Instagrammer Liberty is niet wat je van een standaard yogalesje gewend bent. Er zijn geen muren, geen spiegels en er is ook geen muziek. Het is jij, je surfplank en het helder blauwe water. Dit was mijn eerste SUP yogalesje ooit en ik dacht dat ik het niks zou vinden maar ik vond het echt zo gaaf! Het is nogal een kunst om je evenwicht te bewaren op zo’n surfplank maar het maakt helemaal niet uit als je in het water valt. Het is bloedheet en zo’n duik is super verfrissend. Uiteindelijk viel ik ‘maar’ één keer tijdens dit lesuurtje. Het ging veel beter dan ik had verwacht. Liberty gaf heel fijn les en haar stem is heel rustgevend. Heel lekker om iets van sport te hebben gedaan tijdens deze vakantie.

Op haar website www.dushisup.com vind je meer informatie!

Curacao

Food Festival: Pietermaai Proeft

Dit was leuk! Terwijl wij er waren was er een food festival aan de gang en daar gingen wij natuurlijk heen! Verschillende restaurants uit de buurt Pietermaai serveerden hier hun lekkerste creaties. Ik vind altijd heeeeel leuk om food festivalletjes te bezoeken op mijn vakantiebestemming dus ik vond het geweldig dat we hier heen gingen. We hebben echt zoveel geproefd en lekkere wijntjes en cocktails gedronken in het avondzonnetje. Tip: zoek even op of er een food festival plaatst vindt op Curaçao als jij er bent!

Curacao

Relaxen bij Papagayo Beach Club

Dit was echt genieten! We hebben onze eerste vrije ochtend gespendeerd bij Papagayo Beach Club en dat was zó fijn. Dit strandtentje hoort bij een hotel maar je hoeft geen gast te zijn om hier aan het zwembad/strand te liggen. Wel betaal je voor een bedje natuurlijk. Deze beachclub heeft een infinity pool en dat is geweldig. Heerlijk om hier een paar uur in de zon te liggen en af en toe een frisse duik te nemen.

Curacao

Met de catamaran naar Klein Curacao

Tenzij je écht niet van varen houdt, vind ik dat je dit gedaan moet hebben als je op Curaçao bent. Niet eens per se om Klein Curacao te zien (ook helemaal geweldig!) maar vooral om de boottrip. Wij gingen met de BlueFinn Black & White, de grootste en nieuwste catamaran van Curacao. Ik vond het echt fantastisch en wil dit sowieso nog een keer doen als ik naar Curaçao ga. De catamaran is onwijs groot en super chill. We hoorden dat de heenweg nogal pittig was (door de wind- en stroomrichting) en daar waren we goed over geïnformeerd. Ik had daarom van te voren een reisziektetablet ingenomen. In de haven is het water rustig, maar hoe verder je de oceaan op vaart, hoe ruiger de oceaan wordt. Gelukkig ging bij ons alles goed.

Wij installeerden ons helemaal aan de zijkant van de boot, waar je met je benen over de rand kon zitten. Naar mijn mening de beste plek voor de heenweg. Het is zó gaaf om met zo’n ruige zee op een catamaran te zitten. Heerlijk de wind door je haren en af en toe een spat water in je gezicht. Onderweg zie je trouwens ook overal vliegende vissen, heel cool!

Na ongeveer twee uur varen kom je aan op Klein Curacao, echt een paradijs joh. Zo mooi! We besloten om meteen te gaan snorkelen want hier zwemmen heel veel schildpadden. We hebben er echt mega veel gezien! Hele grote maar ook hele kleine schildpadden. Zo cute! Snorkelgear verzorgt BlueFinn Charters overigens, net als de heerlijke barbecue tijdens de lunch. Ik vond het te gek!

De terugweg was overigens veeeeel minder bumpy en juist enorm chill. Daarom verplaatsen we ons naar de netten op de boot, waar je ultiem goed op kon chillen. Cocktailtje erbij, life is good! Perfecte afsluiting van deze dag.

Meer informatie over deze tour vind je op de BlueFinn Charters website: www.bluefinncharters.com

Curacao

Met de quad scheuren door Curacao

WAAH! Ik denk dat ik dit het vetste OOIT vond. Dit was zooo out of my comfortzone en ik vond het eigenlijk heel spannend en best eng maar ik ben echt héél blij dat ik dit heb gedaan. De tour begon om 9 uur ’s ochtends, toen kregen we onze quads en ontmoetten we onze awesome tourguide Flow. Samen met Leonie deelde ik een quad en we reden we over de gewone wegen (we gingen zelfs over de Julianabrug!) en door de natuur. De tour duurde de hele dag en ik kon er maar geen genoeg van krijgen. De adrenaline gierde door mijn lijf! Mijn kleren en schoenen werden enorm vies en ik had onwijs veel stof in mijn haar en op heel mijn lichaam maar ik had ook echt wel de hele tijd een lach van oor tot oor op mijn gezicht.

Meer informatie over deze quad tour vind je op www.curacao-atv.com. Wij deden de West Tour!

Curacao

Stadswandeling + een tour door Willemstad

Op het programma stond een stadstour door Willemstad en dit was geen saaie maar juist een super interessante tour. We kregen namelijk een tour waar we street art gingen bekijken in Willemstad en dat was echt heel tof. Avantia Damberg gaf de tour en zij kent de artiesten en de verhalen achter alle muurschilderingen. Ze kan je er heel veel over vertellen! We hebben echt prachtige muurschilderingen gezien. Ik kan je deze tour echt aanraden, levert ook heel wat mooie kiekjes op! Ik wil nu vaker zo’n street art tour door een stad gaan doen.

Op de website www.artnowwalks.nl lees je meer over de tours en kun je de tour boeken. Wij deden de Otrobanda Walk.

Curacao

Chillen op het strand met varkens

Huh? Op het strand chillen met varkens op Curaçao? Ja, écht! Ik wist dit helemaal niet en dacht dat je alleen op de Bahamas kunt zwemmen met varkens. Dat kan dus ook op Curaçao, op Playa Porto Marie om precies te zijn. Super wit strand, helder blauw water en twee varkens die er rond lopen en af en toe een lekkere duik in de zee nemen. Als het zwemmen met deze dieren iets is dat op je bucketlist staat, dan móét je echt naar Playa Porto Marie gaan! Super grappig om dit met eigen ogen gezien te hebben.

Curacao

Een privé bootje huren en lekker een middagje gaan varen

Dat ik dit nooit eerder heb gedaan op vakantie.. shame on me! Ik vond dit zo heerlijk. We hebben een ochtend/middagje een prive bootje gehuurd en kapitein Luuk voer ons langs een aantal mooie plekken van Curacao. We hebben weer gesnorkeld, dronken wijntjes en biertjes en kregen een lekkere barbecue lunch aan boort. Ik vond het echt een ontdekking, zo’n privé boottocht op vakantie. Ga ik vaker doen, note to self!

Meer informatie over de boot (Bon Dia Di Luca) die wij huurden vind je hier: www.atseacuracao.com.

Curacao

Een kookworkshop volgen

Wat vind ik het leuk om op mijn vakantiebestemming een kookworkshop te volgen. Ik was dan ook heel blij dat dit op het programma stond! Als foodie draaien mijn vakanties vaak om eten. Waar ik ook kom, ik proef altijd de lokale keuken. Tijdens zo’n workshop leer ik onwijs veel en haal ik zoveel inspiratie op.

We volgden de kookworkshop bij de Caribbean Spice Girl a.k.a. Helmi Smeulders. De keuken van Curaçao bestaat over het algemeen vooral uit stoofpotten en gefrituurde gerechten maar Helmi vindt dat je veel meer kunt maken met de lokale ingrediënten. Helmi heeft een kookboek geschreven en we leren een aantal gerechten te maken tijdens haar kookworkshop.

We maakten o.a. Jamaican jerk chicken skewers, zoete aardappelsalade en tonijn ceviche. Het was zo gezellig in de keuken en het eten was onwijs lekker. Echt een feestje! Erg leuk om te zien dat Helmi een moderne twist heeft gegeven aan de Caribische keuken.

Meer informatie over deze veel te leuke en vooral lekkere workshop vind je op de website van Helmi: www.caribbeanspicegirl.com. Haar kookboek is trouwens ook te koop op Bol.com voor €22.99.

Curacao

Dit was de tonijn ceviche, ziet er toch geweldig uit? Ik kan niet wachten om het thuis nog eens te maken!

Curaçao tips voor hotspots

Naast zwemmen met varkens, een lesje yoga volgen op een surfboard en scheuren op een quad door het eiland kun je ook heel goed eten op Curaçao. Deze hotspots vond ik ge-wel-dig en wil je ook bezoeken tijdens je vakantie op dit eiland.

  • Dineren bij Restaurant Mosa. Je zit in een heerlijk rustige en sfeervolle tuin te genieten van een shared diner concept. Je bestelt ongeveer 2-3 gerechtjes per persoon die je samen opeet. De gerechten zijn bijzonder, creatief en het was allemaal zo ontzettend lekker. Ga hier heen!
  • Ontbijten met pompoen pannenkoekjes op de Sunday Market in Barber, yummy! Sowieso is dit een leuk en spannend marktje om gezien te hebben. Hier worden allerlei local gerechten gemaakt en kun je veel proeven. We zagen zelfs stoofpotten van leguaan en slangen voorbij komen.. Die hebben we maar even overgeslagen.
  • Dineren bij Restaurant Gouverneur. Ook hier hebben we onwijs lekker gegeten. De kaart is wisselend; veel internationale gerechten maar ook Curaçaose gerechten, zoals karni stoba (stoofvlees), bananensoep en kabrito curry (geitencurry). Leonie en ik konden niet kiezen en deelden als voorgerecht de tasting menu en dit is zeker een aanrader. Wij hebben ongelofelijk lekker zitten smullen. Vooral de bananensoep vond ik amazing, die wil ik thuis een keer gaan maken. Naast het heerlijke eten heb je hier overigens ook een prachtig uitzicht op de aan de overkant gelegen Handelskade!
  • Ontbijten bij Number Ten. Dit tentje is van Liberty Suares (onze SUP Yoga lerares) en is een Instagram proof ontbijt/lunch spot. Wij ontbeten op het terras waar we omringd werden door lokale planten en bomen, inclusief schommel!
  • Lunchen bij Dokterstuin. Dit restaurant is gelegen in de tuin van landhuis de Dokterstuin en is wat mij betreft een must visit op Curaçao. Ik houd ervan om de lokale keuken te proeven en dat kan hier heel goed. Je hebt hier een grote keuze aan typisch lokale gerechten. Het restaurant is basic maar het eten is heerlijk en de porties zijn alles behalve bescheiden.
  • Lunchen bij Hofi Cas Cora. Op Curaçao zijn ze helaas voor een groot deel afhankelijk van import, vooral voor groenten en fruit. Het eiland is namelijk te droog.. Bij Hofi Cas Cora verbouwen ze hun eigen groenten en fruit en dat vind ik helemaal awesome. In het kleine restaurantje op het landgoed kun je genieten van al hun lekkers. Heel vers en vooral mooi om te zien dat men zich hier in zet voor lokale producten. Love it!

Heb jij Curaçao al eens bezocht? Ik ben erg benieuwd wat je er van vond! En heb je nog fijne Curaçao hotspots of andere tips? Deel ze dan in de reacties, vind ik leuk!

Wil je meer foto’s zien van onze vakantie? Klik dan hier!

Dankjewel Curacao en Eveline dat ik mee mocht op deze heerlijke vakantie. Ik ben jullie heel dankbaar voor deze herinneringen <3

3 Comments Add New Comment

  1. Ik weet niet zo goed of ik Curacao nou op m’n go to lijstje moet zetten of niet. Jouw blogpost maakt me heel enthousiast, maar ben toch een beetje bang dat ik mij er geen 2 weken zou kunnen vermaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *