Hotspots Hotspots in Nederland

Café Cress: Een nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord

Café Cress

Op zoek naar een nieuwe eetgelegenheid in Amsterdam-Noord waar je kunt genieten van heerlijk eten en een gezellige sfeer? Dan is Café Cress zeker een bezoek waard. Afgelopen week had ik het genoegen om samen met mijn vriend Jelmer te dineren bij Café Cress. Het was een heerlijke avond.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet door het personeel en voelden we ons meteen welkom. De ontspannen sfeer en het gezellige interieur van Café Cress maakten het de perfecte plek voor een lekker avondje uit eten. Het restaurant heeft lekker veel licht door ramen van het plafond tot aan de grond. De bar is een eye catcher en ik ben heel benieuwd hoe het hier in de zomer gaat zijn want ze hebben dus een mega groot terras.

Café Cress

Achter het horecaconcept van Café Cress gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau schuil. Wat Café Cress zo uniek maakt, is de toewijding aan verse en lokale ingrediënten. Ze werken met een wekelijks wisselend menu met producten van het seizoen – vers van de markt. Martineau struint ’s ochtends de Amsterdamse Albert Cuypmarkt af, op zoek naar de beste ingrediënten die de basis vormen van het menu. Het team van Café Cress streeft ernaar om alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. En voor ingrediënten die niet zelf kunnen worden gemaakt, werken ze samen met lokale leveranciers om de hoogste kwaliteit te garanderen. Zoals kazen van Fromagerie Kef, brood van stadsbakker AS, en koffie van Zwarts’ Coffee.

Het heerlijke eten bij Café Cress

Het culinaire avontuur deze avond begon met paddenstoelenkroketjes geserveerd met lavas mayonaise. Echt vét lekker. Lekker rijk van smaak. De voorgerechten waren een tartaar van mierikswortel met biet en ook nog octopus met een kimchi en karnemelk dressing. Beide gerechten waren verrassend, verfrissend en lekker.

Café Cress

Als hoofdgerecht werden we verwend met een lamschouder met abrikoos en zwezerik, geserveerd op een bedje van orzo in een rijke bouillon. Wow, de smaken waren intens en elke hap was zó genieten. Ook de Beekridder met zuring en spekbokking was een ware smaaksensatie. Vet smaakvol, verfrissend, rijk van smaak ook weer. Ja, koken kunnen ze wel bij Café Cress. We dronken er trouwens een wijntje bij, een heerlijke Chardonnay ’22 Cotes du Thongue, Domaine de L’argolle. Jelmer en ik zijn beide Chardonnay fan als deze op hout is gerijpt en dat was deze. Lekker boterig ook. Top.

Café Cress

En dan het nagerecht – de huisgemaakte chocoladetaart met vanillesaus was een hemelse afsluiting. Ik ben heel blij met Café Cress in Amsterdam Noord. Een top aanwinst met haar vriendelijke service, erg goed eten en gezellige sfeer. Een absolute aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt! En het is bovendien ook echt betaalbaar. Je eet bij Café Cress een driegangenmenu voor 37 euro. Een prima prijsje toch? Vooral voor de kwaliteit van het eten dat je krijgt. Ik kan niet wachten om in de zomer neer te strijken op hun mega grote terras.

Voor meer informatie over Café Cress en hun menu, kun je terecht op hun website. Ze zijn ook open voor lunch! En bekijk ook zeker deze reel voor een voorproefje.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten, maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *