Azië Bangkok Hotspots Hotspots over de hele wereld Reizen Thailand

Bangkok Tips + Hotspots

Bangkok veroverde zeven jaar geleden mijn hart tijdens mijn eerste reis door Azië. Het proefde naar meer! Intussen ben ik er al zeven keer geweest maar ben nog lang niet klaar met deze stad. Elke keer als ik een voet zet in Bangkok voel ik de opwinding en ben ik high van blijdschap. Ik ben weer terug in Bangkok. Weer terug in de grote wereldstad met vele eettentjes op straat, kleurrijke en prachtige tempels en voorbijrazende tuktuks. Bangkok leeft en bruist! Ik vind het er zó leuk!

Bangkok Tips

Bangkok Tips

Vieze chaotische stad?

Van veel mensen hoor ik dat ze Bangkok te vies, te groot en vooral te chaotisch vinden. Daar ben ik het ook zeker mee eens. Bangkok is namelijk geen mooie stad. De uitlaatgassen zijn zeker geen feest (vies!) en het is echt overal druk. Maar als je daar doorheen kijkt.. dan vind je een stad dat leeft. Bangkok heeft zo zijn charmes en zijn parels die zeker een bezoekje waard zijn, zoals bijvoorbeeld de tempels. Het is een mix van moderne en culturele tradities. Het is bijvoorbeeld erg grappig om te zien hoe monniken in oranje gewaden over straat snellen met hun Iphone in de hand. Of van die hele luxe auto’s die in de file staan terwijl de super snelle tuktuks er tussen door racen. Bangkok is fijn, bangkok is leuk. Bangkok is altijd weer een avontuur.

1080262_10151603585877842_1983487752_n

1001579_10151617817113253_231427232_n

 Verblijf

De afgelopen keer Bangkok heb ik deze stad geheel anders ervaren. Zoals ik al zei ben ik er al zeven keer geweest maar dit was de éérste keer Bangkok zonder mijn backpack. De éérste keer dat ik niet verbleef in een hostel in de buurt van Khao San Road én de eerste keer dat ik een drankje deed in een skybar. Deze keer hebben we er bewust voor gekozen om ons verblijf aan de andere kant van de stad te boeken, zodat we meer zouden zien van Bangkok. Aan te raden is om je verblijf te boeken via Booking.com. Het aanbod is erg groot en naast hotels kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een villa of homestay. Het is erg makkelijk te boeken via je laptop of gewoon met je mobiel via de Booking app. Bovendien staan er zo nu en dan ook erg mooie deals op.  Zo sliepen wij op Bali bijvoorbeeld voor een prikkie in een prachtige villa met zwembad! Deze keer verbleven wij in het Cape House in de wijk Lumphini, vlakbij het Lumphini park. Ik vond het een erg leuke wijk en met de taxi of tuk tuk ben je overal zo!

Bangkok Tips

Mijn Bangkok tips

Alles, maar dan ook alles is mogelijk in Bangkok. Lekker shoppen in de moderne malls als de MBK of rondstruinen op de grootste markt ter wereld: Chatuchak (mijn favoriete markt ter wereld!). Lekker fancy uit eten gaan of juist gewoon de echte Thaise streetfood uitproberen (doen, doen doen!). Een drankje doen in de Skybar (aanrader: Above Eleven) met uitzicht over heel Bangkok of juist heel classy op Khao San Road genieten van een voetmassage terwijl je je zoveelste Chang biertje bestelt. En eigenlijk is een kookcursus in Bangkok ook een must (zie hier). En wil je weten waar je de lekkerste pad thai kunt eten? Dat kan dus hier, bij Thip Samai. Er staat overigens altijd een rij maar deze gaat erg snel en it’s totally worth the wait. Vergeet hier trouwens ook niet de oranje juice en icy coconut water te bestellen, zó lekker!

Bangkok Tips

Bangkok Tips

In Bangkok en met name op Khao San Road kun je ook werkelijk alles kopen. Van vervalste ID-cards tot kleding en van boeken tot camera’s. Bangkok is een stad with no limits. Neem ook een bezoekje aan China-town waar je geheid zal gaan verdwalen. ’s Avonds is dit overigens een food walhalla en staan er overal eetstalletjes. Erg leuk om te bezoeken! Ook zijn er in Bangkok vele night markets te vinden. Ik vond Ratchada Train Market het leukst!

Bangkok Tips

Ik ben echt verliefd op Bangkok! Het was overigens geen liefde op het eerste gezicht. De eerste keer vond ik het zeker leuk maar de chaos, hitte en stank overheerste. De tweede keer was ik opslag verliefd. Ik geloof dat Bangkok een stad is waar je vaker of voor langere tijd moet zijn geweest voor je de pracht erin ziet. Vlucht er niet weg, maar geef je juist over aan deze stad want als de sfeer je eenmaal te pakken hebt…

 Wat vond jij van Bangkok? Een vieze chaotische stad of juist geweldig?

11 Comments Add New Comment

  1. Ik ben nu drie keer in Bangkok geweest en hoewel ik ook altijd wel weer blij was als we de stad weer verlieten (want wát een chaos) is het ook gewoon een te gekke stad. Fietsen door Bangkok is ook echt een aanrader!

    1. Haha ik herken dit zo erg! Beetje haat/liefde verhouding? Fietsen moet ik inderdaad echt eens doen! Zoveel over gehoord en over gelezen.

  2. Een half jaar in Bangkok gewoond vanwege een exchange program. Totale cultuur shock, but the land of smiles captured my heart. Als ik terug ben in Thailand, dan voelt het altijd als thuis!

  3. Ah wat leuk Jenny! Vorig jaar Bali en Lombok en Gili eilanden bezocht, en dit jaar staat Thailand en onder andere ook Bangkok op de planning!! Als je nog meer tips hebt graag! reizen is zo fijn! <3

  4. Ik ben ook een beetje verliefd op Bangkok. Ik ben er nu 4 keer geweest en ik blijf het leuk vinden. Voornamelijk omdat het zoveel gezichten heeft! Patpong is ook hilarisch om doorheen te lopen en een drankje te doen trouwens ;)

  5. Ik moet het nog ondervinden! Ik heb om de een of andere reden een ‘drang’ om Thailand te gaan bezoeken en waarschijnlijk komt in september deze droom uit en ga ik ook voor het eerst Bangkok bezoeken. Het stereotype van vieze stad heb ik ook in mijn hoofd zitten, maar dit cultuur, tempels enz. dat kan niet anders dan mooi zijn! Mocht je nog meer tips hebben, laat het me dan zeker weten :)

  6. Als je er nog eens heengaat, Lub*d in silom en siam square is echt een heel leuk low budget hostel!

  7. Ik ga in augustus! Toch zeggen veel mensen die er geweest zijn dat je er zo snel mogelijk weg moet om de rust op te zoeken. Maar jouw verhaal heeft me toch benieuwd gemaakt, ik ga toch maar eens ronddwalen daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *