Azië Bali Hotspots Hotspots over de hele wereld Indonesië Reizen

De leukste en mooiste hotspots in Uluwatu, Bali

Bali

Uluwatu, het pareltje van Bali. Uluwatu is dé plek waar surfers vanuit de hele wereld naar toe komen. De golven hier zijn fantastisch!

Uluwatu is een van mijn favoriete plekjes op Bali. Dit komt voornamelijk door de relaxte surfsfeer die hier hangt en de prachtige stranden. Ook al surf ik zelf niet, vind ik het heel fijn om hier te zijn. De golven in Uluwatu zijn overigens alleen geschikt voor gevorderde surfers, omdat ze vrij sterk zijn. Ben je nog een beginner? Dan wordt het je afgeraden om hier te gaan surfen.

Scooter & Verblijf in Uluwatu

Uluwatu is een plaatsje wat helemaal onder in Bali ligt. Zoals ik al zei, een bekende plek voor surfers want aan prachtige stranden geen gebrek! Een scooter huren is hier wel een must want alles zit redelijk ver uit elkaar. Zo kun je je het beste verplaatsen van hotspot naar hotspot en van strand naar strand. Alles gaat hier per scooter en voor de prijs moet je het natuurlijk ook niet laten. Voor zo’n €4 per dag huur je al een scootertje!

Wij verbleven in PinkCoco, een heel mooi resort op nog geen 200 meter afstand van Padang Padang beach. Groot, mooi, heerlijke zwembaden en de locatie is top.

Uluwatu

Eten in Uluwatu

Uluwatu heeft zulke leuke hotspots! En alles is zo kleurrijk, lekker en mooi. Ik deel graag mijn favoriete (eet)tentjes met je.

Uluwatu

Bukit Cafe
Op zoek naar een hippe hotspot in Uluwatu? Dan ben je bij Bukit Café bij het juiste adres! Ik wilde echt alles bestellen van de kaart, zo veel lekkers! Ik kon écht niet kiezen. Uiteindelijk ben ik voor de tuna tataki gegaan en deze was goddelijk!

Uluwatu

Single Fin
Single Fin is dé plek waar iedereen bij elkaar komt voor een drankje in de avond. Overigens kan je hier ook goed dineren heb ik gehoord (zelf nog niet gedaan). Single Fin is een beachclub op een klif, zodat je uitzicht hebt over de zee. De prijzen bij dit tentje zijn voor Indonesische termen best duur, maar als je het met Nederland vergelijkt is het nog steeds cheap natuurlijk ;) Mijn grootste tip: bezoek Single Fin op zondagavond! Er draaien dan DJ’s, ook is er livemuziek voor de liefhebbers. So much fun!

Uluwatu

Nalu Bowls
Dit super leuke Hawaiiaanse tentje zit aan Single Fin. Wedden dat je deze wereldbekende nalu bowls al eens voorbij hebt zien komen op Instagram? Hier hebben ze de lekkerste smoothiebowls die je kunt toppen met wat je maar wilt. Mijn favoriet? De Acai Bowls mét extra cashewnootjes.

Bali

Coco & Poke
Ook deze hotspot zit aan Single fin. Ik houd van poke en word helemaal happy als ik een poke tentje zie. Ik moest hier dus zeker een bowl halen. Houd je van sushi? Dan moet je hier bij Coco & Poke eten! Heerlijk genieten met uitzicht over de zee.

Bali

Yeye’s Warung
Dit tentje heeft een heel gevarieerde menukaart, heerlijk local food en gezonde juices!

Ook deze hotspots, waar ik geen foto van heb, zijn aanraders in Uluwatu:

Be Ja Na
Local food én romantisch. Neem hier de rijsttafel, zo lekker!

Warung Kelly
Dit leuke eettentje met relaxte sfeer is niet te missen als je naar Binging Beach gaat. Hier vind je de lekkerste juices, smoothies en je kunt er heerlijk lunchen. En met het uitzicht.. Een must go!

Padang Padang Breeze Warung
Ga hier naar toe voor een lekkere barbecue! Vooral de seafood is hier lekker en een echte aanrader!

Jiwa Juice
Ook een favoriet van mij met ontbijt en lunch! Juices, granola met yoghurt, eitjes, smoothies en pancakes!

Bali

Stranden in Uluwatu

Er zijn een aantal hele mooie stranden, welke je eigenlijk allemaal een bezoekje aan moet brengen:

 • Mijn favoriet: Sunday’s Beach Club. Dit is een vét mooie beachclub met goed en lekker eten en het strand is er wit en de zee is er helder blauw. I love it! Je gaat er met een kabel baan naar beneden (kijk maar) en je betaald entree maar het is het helemaal waard. Beloof je me dat je hier naar toe gaat?
 • Bingin Beach – Ik heb hier aan dit strand een aantal nachtjes overnacht en werd er helemaal zen van. Het is hier lekker rustig en je hebt er hele leuke eettentjes, waaronder Kelly’s Warung.
 • Uluwatu Beach – Single fin!
 • Padang Padang. Surfer’s Paradise. Wel druk maar oh zo prachtig!
 • Dreamland Beach – Hier ben ik zelf nog niet geweest maar schijnt ook heel mooi te zijn!
 • Green Bowl Beach – Je hebt er een hele workout op zitten als je beneden bent maar dan heb je ook wat: een mooi klein rustig strandje waar niet veel mensen van weten.

Heb jij Uluwatu al eens bezocht? Laat het me weten in de comments. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vond! En laat je het me weten als je één van de hotspots hebt bezocht? Vind ik leuk!

Alle artikelen over Bali vind je hier.

11 Comments Add New Comment

 1. Oeh, vorig jaar ben ik naar Bali geweest en heb ik ook mijn hotspot lijstjes kunnen maken. Dit jaar ga ik terug en deze keer ook naar Ulu Watu, dus thanks voor de tips ?

 2. Wat leuk zeg om hier allemaal leuke tips te vinden over Bali! Ik ben er een tijd geleden geweest. 2 x !! Ook naar uluwatu met de scooter nar dreamland beach!!! Het maakt zijn naam helemaal waar. Het water is echt azuurblauw…Supermooi! Idd hele hoge golven. Maar jou tips had ik eerder moeten hebben. Heb gelijk zin om weer terug te gaan!! Groetjes mascha

 3. Ik ben al wel eens bij Padang Padang geweest maar die andere strandjes eigenlijk niet. Dat betekend dat ik volgend jaar maar weer terug moet om nog meer mooie plekjes in Bali te ontdekken haha. Ook leuk dat er elk jaar zo veel nieuwe eettentjes bij komen.

  1. Jaaa wow! Zoveel eettentjes. Ook in canggu hoor! Ik keek m’n ogen uit. Was er begin dit jaar nog en zoveel nieuws erbij. Ook wel erg leuk, weer nieuwe plekjes om te ontdekken. Ik ga in februari denk ik weer. Wanneer ga jij? ;)

 4. Jaa Uluwatu was heerlijk! Ik mis het als ik al die hotspots lees ?.
  Wij vonden Beetroot ook een leuk tentje, alleen open voor ontbijt en lunch en The Mango Three om savonds te eten. Die tempé burger en dan dé lekkerste cheesecake ever als dessert ?.

  Bingin beach vond ik het mooiste strand en Kelly’s Warung was idd top!
  Wij waren op woensdagavond bij The Single Fin, toen was er ook een DJ. Top plekje! Daar toen ook gegeten, maar vonden wij zelf minder. Wij vonden dat er lekkerder eten in Uluwatu was, dam bij Single Fin. Maar smaken verschillen natuurlijk ?

 5. Jaaa Uluwatuuu! Fijn hè? Ben het 100% eens met al je tips, haha. Wil meteen weer! Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar Lombok qua natuur & stranden, deze tips zijn zeker een must :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *