Amsterdam Europa Hotspots Nederland

7 x leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

7 x leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

Waar in Amsterdam ontbijt je nou het allerlekkerst? Ik heb voor jou de leukste ontbijt tentjes uitgezocht. Lees gauw verder!

7 x leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

1. The Breakfast Club – Bellamystraat 2h & haarlemmerplein 31
Houd je van pannenkoeken? Dan ben je hier op het juiste adres! Mijn favoriet: De Brooklyn breakfast. Super lekkere ricotta pannenkoeken met honingboter. Het water loopt me alweer in de mond..

7 x leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

2. The Lobby – Nes 49
Dit is echt een fijne plek om te ontbijten. Het restaurant is heel stijlvol ingericht en het eten is fantastisch. Tip: de pannenkoeken met crème fraiche, bacon & gekarameliseerde banaan.. Gruwelijk lekker!

7 x leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

3. Lotti’s – Herengracht 255
Hier had ik al eens een review over geschreven. Lotti’s bevindt zich in het Hoxton Hotel. Hier kan je ook als terecht als je geen hotelgast bent. Deze style en vibe van het Hoxton/ Lotti’s bevalt mij goed. Het geeft het je een idee alsof je in een soort hippe huiskamer bent beland. Heel gezellig! Het eten is ook onwijs goed en je krijgt ook echt een goede portie.

Leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

4. Corner Bakery – Johannes Vermeerstraat 40
De ideale plek voor een rustig maar uitgebreid ontbijt (of lunch trouwens). Je geniet hier van de lekkerste rijk belegde broodjes, smaakvolle sapjes, smoothies, yoghurtjes, wentelteefjes en nog veel meer. De kaart is erg uitgebreid. Ik vind dit echt een top tent! Bovendien is alles hier Instagram waardig ;)

7 x leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

5. Metropolitain – Rokin 81
Waar vroeger pop-up restaurant Paper Planes zat, bevindt zich nu ontbijt- & brunch spektakel Metropolitain. Natuurlijk moest ik dat even uit testen, en niet één maar een paar keer. Yumm! Rokin is weer een fijne hotspot rijker. En ook hier zijn de porties niet te zuinig. Love it!

7 x leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

6. Bakers & Roasters – Eerste Jacob van Campenstraat 54
Dit tentje zit altijd vol! Wees er vroeg bij want hier staat ook standaard een rij. Het eten en sfeer hier is fantastisch. Het is een klein brunch tentje in de pijp en de eigenaar zijn van Braziliaanse en Nieuw-Zeelanse afkomst. Vind ik echt geweldig, aangezien ik ook uit Brazilië kom. Ik word helemaal enthousiast van hun creatieve menu-kaart. Dit is een must-visit!

Leukste ontbijt tentjes van Amsterdam

7.  Eastside – Sumatrastraat 47
Wil je écht uitgebreid ontbijten? Of zoek je een brakke brunch spot? Dit tentje is vanaf 10 uur open en het eten is er amazing! Alles wat ze op de kaart hebben staan, vind ik erg lekker. Fluffy pancakes met bacon en maple syrup, wafels met spicy kip, eggs benedict met zalm. Ik krijg er weer honger van.

Waar ga jij op jouw volgende breakfast date ontbijten?

7 Comments Add New Comment

  1. De beste ontbijt/brunch tentjes van Amsterdam vind ik toch wel Dignita en Staring at Jacob. Net even wat anders dan je typical Eggs Benedict. Ben benieuwd wat je er van vindt! :D

  2. De Yogurt barn is echt heel lekker! De special ’terrific tiramisu’ is ook weer geweldig bedacht en zo lekker! Ik heb gehoord dat er in december een Yogurt barn op Amsterdam CS komt……heerlijk! gr, Samira

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.