Persoonlijk

10 x kerstcadeaus voor iedereen

kerstcadeaus

Ik ben dol op kerst. Bij mij staat de kerstboom het liefst zo vroeg mogelijk. Ik vind deze dagen zo gezellig met familie en vrienden. Ook van kerstcadeaus kopen voor anderen (en mezelf) kan ik zo vrolijk worden. En kerstcadeaus staan ook zo leuk onder de kerstboom. In deze gift guide vind je een aantal van mijn favoriete kerstcadeaus om te geven en om te krijgen. Misschien kom je tot ideeën en geeft deze guide je inspiratie. In deze guide staan ook duurzame cadeaus en cadeaus die je koopt bij kleine ondernemers. Van een super mooie bos droogbloemen, een prachtige maankalender en een boek over reizen tot gebak van een banketbakker.

10 x kerstcadeaus

10 x kerstcadeaus

1. Een boeket droogbloemen van Aimélie

Droogbloemen die je huis nét dat beetje extra geven. Dat zijn de droogbloemen van Aimélie. Ik heb mijn bos droogbloemen nu al meer dan een jaar en ze zien er nog helemaal als nieuw uit. Hier heb ik nog jaren plezier van. Hoe leuk dat dat kan met bloemen?! Super mooi om cadeau te doen (en om cadeau te krijgen natuurlijk). Aimélie is trouwens van Chantal, een oud collega van mij. Ik weet dat Chantal bij iedere bestelling een happy dance doet. Dat is ook zo leuk aan het bestellen bij een kleine ondernemer.

2. Een goed kookboek

Veel meer mensen zijn er in 2020 de keuken ingedoken. Door de coronacrisis merk je toch dat er meer tijd, geld en aandacht is ontstaan om thuis (uitgebreid) te gaan koken. Een tijdje kon het ook niet anders omdat de horeca helemaal gesloten was. Een kookboek schenken is dit jaar daarom een goed kerstcadeau, niet alleen voor foodies maar voor iedereen. Dit jaar kwamen er een hoop nieuwe kookboeken uit. Bijvoorbeeld het boek Flavour van Ottolenghi. Maar ook: Amazing Asia van Emma de Thouars, Africola van Duncan Welgemoed, De Bijbel van de Indonesische keuken van Maureen Tan en De Bijbel van de Thaise keuken van Noi Pia-Ud. Al deze boeken heb ik in mijn collectie. Ik weet zeker dat je iemand onwijs blij maakt als je een van deze boeken ingepakt onder de boom legt.

10 x kerstcadeaus
Yumeko
Beeld van Yumeko

3. Een (h)eerlijk dekbedovertrek van Yumeko

Er gaat niets boven een goede nachtrust. Geef dit daarom cadeau! Ik heb heerlijk beddengoed van het merk Yumeko gekregen en kan je dit zeker aanraden. Zij maken duurzaam en eerlijk beddengoed. Ik heb het luxe bedovertrek katoen satijn in de kleur ‘naturel’ en deze is superzacht (hij heeft een threadcount van 300). Dit dekbedovertrek is gemaakt van 100% biologisch en fairtrade katoen en is helemaal ongeverfd en niet gebleekt. Naast beddengoed van hoge kwaliteit kun je bij Yumeko ook terecht voor matrassen, badjassen, pyjama’s en badgoed. Genoeg keuze dus!

Beeld van Superyoga

4. Een yogamat of meditatiekussen van Superyoga

Ik denk dat we ze beide wel kunnen gebruiken na 2020. Wat een jaar! Covid-19 heeft een flinke stempel gedrukt op onze manier van leven. Ervaar je ook veel stress? Het is dan niet mis om zo nu en dan een rustmomentje voor jezelf in te lassen. Ik ben sinds kort begonnen met yoga en breathwork (een mix van meditatie en ademhalingstechnieken) en vind dit heel fijn. Ik gebruik nu een geleend yogamatje en wil er graag een voor mezelf aanschaffen. Een meditatiekussen en oogkussentje staat ook op mijn wishlist. Bij het zoeken naar deze drie producten kwam ik terecht bij Superyoga.nl. Dit taupe yogamatje met manen, dit meditatiekussen en dit oogkussentje heb ik op het oog. Mooi, he?

10 x kerstcadeaus

5. De prachtige maankalender van Amber

Ik heb de maankalender van Amber gekocht omdat ik het onwijs mooi vind. Het is een 2021 kalender met alle maanstanden per dag. Het is in A3 formaat met gouden details en je krijgt er ook een kleine guide bij, waar meer informatie staat over de standen van de maan. Je kunt verschillende pakketten bij haar bestellen. Je kunt de maankalender los bestellen maar ook bijvoorbeeld met edelsteentjes en een mooie geurkaars erbij. Ik ben nog helemaal nieuw in de spirituele wereld maar ik vind het wel steeds interessanter worden. Het blijkt dat de maan veel invloed heeft op onze wereld en daarbij ook op ons mensen. Zo beïnvloedt de maan bijvoorbeeld de getijden van de wateren op aarde. De oceaan beweegt met de maan mee. Wij mensen bestaan ook voor een heel groot deel uit water dus ik kan me wel voorstellen dat het ook iets kan doen met ons mensen. Goed, daarom heb ik hem in eerste instantie niet gekocht maar ik vind het nu dus wel interessant. Een super mooi kerstcadeau om aan iemand cadeau te doen die hier ook mee bezig is.

10 x kerstcadeaus

6. Een mooie vintage vondst

Ik neem regelmatig een kijkje de kringloopwinkel bij mij in de buurt. Soms kom ik een parel tegen maar vaker niet dan wel. Recent ontdekte ik vintageshops op Instagram. Dit zijn leuke Instagram account die hun vintage- en kringloopvondsten op hun Instagram verkopen. Hoe tof om vanaf je bank op zoek te gaan naar mooie parels. Zij kunnen dat echt velen malen beter dan ik zelf. Ik heb al een aantal mooie aankopen gedaan (waaronder dit porseleinen pantertje) en heb zelf al mooie cadeautjes gescoord voor onder de boom. Ik vind het helemaal leuk! Een kleine greep van leuke accounts om te volgen: Moois van Lara, Verliefd op vintage, Pretty Treasurez, Mama Tigre en Vintagetijger.

7. Sieraden van All the Luck in the World

All the Luck in the World is één van mijn favoriete sieraden merken. Ze hebben een uitgebreide collectie en heeft voor ieder wat wils. Ik houd, zoals je kunt zien, van goud maar ze hebben ook sieraden van zilver. Ik zou hier ontzettend blij van worden en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

10 x kerstcadeaus

8. Het boek Thuisblijven is duurder

Het jaar 2020 stond door Covid-19 totaal niet in het teken van reizen. Voor een liefhebber van reizen is dat extra balen. Hoe tof om dit boek dan onder de boom te leggen? Met Thuisblijven is Duurder schenk je degene eigenlijk kennis over hoe je honderden euro’s kunt besparen op vliegtickets. Met dit boek kom je alles te weten rondom de luchtvaartwereld. Deze kennis is nodig om uiteindelijk zo’n goedkoop vliegticket te scoren. Dit boek geeft je daarvoor een heleboel handvatten. Je moet je er goed in verdiepen, daar heb je als reisliefhebber nu alle tijd voor. Wie weet vliegt degene aan wie je dit boek schenkt in 2021 ook eens business class of zelfs first class voor een prikkie. Tof kerstcadeau dus!

Thuisblijven is duurder kun je bestellen op Bol.com maar je kunt Jelmer ook mailen. Er liggen namelijk nog een aantal boeken in onze kast. Leuk voor als je bijvoorbeeld een gesigneerd exemplaar wil. Jelmer’s boek over kamerplanten kun je ook nog altijd bestellen trouwens. Voor de liefhebbers van kamerplanten.

10 x kerstcadeaus

9. Een mooi matcha set

Dit is een top kerstcadeau voor een matcha liefhebber of een thee liefhebber. Matcha is namelijk groene thee maar dan vermalen. Ik drink het iedere ochtend als latte (met havermelk) en vind het een heerlijk begin van de ochtend. Je kunt een mooie set cadeau en dan kan degene thuis meteen aan de slag. Een set bestaat meestal uit een mooie bowl, een matcha whisk, een whisk houder, een bamboe lepeltje en natuurlijk de matchapoeder zelf. Ik heb mezelf dit een aantal maanden geleden cadeau gedaan en geniet er onwijs van. Ik heb mijn matcha set besteld bij Hug the Tea.

10. Lekkers van The Sweet House

Woon je in Amsterdam? You’re lucky! Want dan kun je namelijk de kerst lekker zoet afsluiten met The Sweet House. Je kunt bij banketbakker Mee een doosje zoet bestellen en dan wordt het bij je thuis bezorgd. Het ziet er allemaal zó lekker uit. Ik ben vooral fan van de Aziatische geïnspireerde taartjes. Bijvoorbeeld deze box met de matcha crepe cake en de yuzu cotton cheesecake. Eerder had ze ook deze box met een matcha cheesecake en een pandan cake. Wauw! Klinkt en ziet er allemaal toch geweldig uit? Super leuk om iemand blij mee te maken op Kerst. Of natuurlijk als toetje bij het kerstdiner!

Welk van deze kerstcadeaus gaan er op jouw lijstje? 

2 Comments Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *