Amsterdam

Werkplekken in Amsterdam

Op zoek naar fijne werkplekken in Amsterdam met gratis wifi, niet teveel lawaai én goede koffie? Search no more!

Als Digit Nomad werk ik ook overal en nergens. Ik mag van geluk spreken dat het werk wat ik doe locatie-onafhankelijk is. Hierdoor hoef ik niet per se naar kantoor en kan ik waar dan ook op de wereld werken. Dat doe ik dan ook graag.

Werken vanuit een andere werkplek

Werken vanuit koffietentjes vind ik persoonlijk heel fijn. Het werkt voor mij. Het zorgt ervoor dat ik meer inspiratie krijg. Ik heb meer focus en concentratie, omdat ik alleen ben en niet gestoord kan worden. Ook werk ik productiever. Het idee dat ik altijd en overal kan werken, geeft me een gevoel van vrijheid. Dit wil niet zeggen dat ik nooit op kantoor ben, integendeel. Juist ideeën uitwisselen en sparren met collega’s doet me ook heel goed.

Ik ben vast niet de enige die mijn fijne werkplek op kantoor/thuis inruilt voor eens een andere werkplek. Daarom heb ik voor jou mijn favo werkplekken in Amsterdam op een rijtje gezet. In de volgende koffiezaakjes en restaurants spreek je af voor je zakelijke koffie, ontbijt of lunch en kun je lekker de tijd nemen om je laptop open te klappen en achterstallige mails weg te werken of een blogje te tikken onder het genot van goede koffie.

Werkplekken in Amsterdam

Werkplekken in Amsterdam

Louie Louie
In hartje Oost vind je Louie Louie. Een ruim café met restaurant, bar en een groot terras, waar je lekker kunt ontbijten, lunchen en dineren. Het is een hele fijne plek om een middagje te zitten werken en het eten is hier ook niet verkeerd! Het behoort tot een van mijn favoriete werkplekken.
Louie Louie, Linnaeusstraat 11

Werkplekken in Amsterdam

The Hoxton
Naast een hotel is The Hoxton ook een creatieve broedplaats en werkplek. Het concept komt uit London en zit gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Ik geniet hier volop van het sfeertje. De service is top en de prettige sfeer prikkelt je zintuigen en laat je creativiteit de vrije loop. Mijn volledige review van The Hoxton lees je hier.
The Hoxton, Herengracht 255

Werkplekken in Amsterdam

Juice & Salad
Hier heb ik heel wat uurtjes doorgebracht tijdens het schrijven van mijn scriptie. Aan de voorkant kun je lekker zitten met wat meer uitzicht naar de straat. Aan de achterkant is het wat rustiger en hebben ze een grote rustige werkplek waar je met gemak kan werken. Pauze? De gezonde sapjes en heerlijke salades geven je de nodige energie om daarna weer geconcentreerd te werk te gaan.
Juice & Salad, Eerste Constantijn Huygensstraat 60

Werkplekken in Amsterdam

The Student Hotel
Dit pareltje zit gevestigd in het oude Trouwgebouw (memories!). In plaats van feesten tot de vroege uurtjes, kun je er nu heel prettig werken. Een knap staaltje interieurarchitectuur en een hele inspirerende omgeving. En ook niet verkeerd: hier opent een Vondelgym!
The Student Hotel, Wibaustraat 129

Werkplekken in Amsterdam

De Stadskantine
Midden in de pijp vind je de stadskantine. De naam zegt het eigenlijk al, het is een restaurant met de sfeer van een schoolkantine. De beste plekken vind je aan het raam, waar je lekker in je laptop kunt kruipen en af toe naar buiten kunt turen. De stadskantine is aardig populair dus let op, het kan soms druk zijn.
De Stadskantine, Van Woustraat 120

Werkplekken in Amsterdam

OBA De Hallen
Serieus aan de slag, echt zonder enige vorm van afleiding? Zet dan je noise cancelling koptelefoon op en neem plaats in deze Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in de Hallen. Je leest het goed: in het prachtige de Hallen zit ook nog een OBA. Terwijl je werkt aan de tafeltjes bij het raam, kijk je mooi uit over de passage van het complex. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog eens een wereld aan leesvoer om je heen. En krijg je trek? Loop je zo even naar de buren!
OBA De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 10

Waar werk jij het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *