Recepten

10x vegetarische recepten voor week zonder vlees 2019

pasta ragu

Zoals je wellicht al hebt opgemerkt is deze week de nationale week zonder vlees. Daar doe ik aan mee! Daarom deel ik vandaag mijn 10 favoriete vegetarische recepten van mijn blog.

De Nationale week zonder vlees daagt heel Nederland uit om van 11 t/m 17 maart geen vlees te eten. Geen (of minder) vlees eten is goed voor milieu, dierenwelzijn en je gezondheid. Op de website van de Nationale week zonder vlees is te lezen dat wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, je 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees bespaart. Dat is natuurlijk mega veel! Ik doe dus mee. Jij ook?

Ik vind het belangrijk en bovendien is zo’n week ook fijn om nieuwe inzichten te krijgen en hopelijk ook om wat meer inspiratie te krijgen. Vegetarisch koken hoeft namelijk helemaal niet saai te zijn.

Om jullie (en natuurlijk ook mezelf) een beetje op weg te helpen heb ik de 10 lekkerste vegetarische recepten van mijn blog voor jullie op een rijtje gezet.

10x vegetarische recepten

pasta ragu

Vegetarische pasta ragù

Pasta ragù vind ik misschien wel de allerlekkerste saus voor bij de pasta. Ik geniet hier zo van! Dit is een vegetarische versie geïnspireerd op het originele recept, gemaakt met portobello. Ook mega lekker en bovendien staat dit bordje comfort food zo op tafel. Geloof me, dit wil je proeven.

Vegetarische tikka masala

Vegetarische tikka masala met bloemkool

Een mega lekkere en vegetarische tikka masala met bloemkool. Zonder pakjes en zakjes maar met verse kruiden, specerijen en ingrediënten.

pita met falafel

Pita met falafel en hummus

Een lekker en makkelijk vegetarisch recept. Deze pita’s met falafel en hummus zijn heerlijk, voedzaam en staan binnen een handomdraai op tafel!

groene salade

Groene salade met artisjok, feta en dille

Met dit snelle recept zet je zo een heerlijk, frisse en voedzame groene salade op tafel. Een salade met babyspinazie, artisjok, feta en dille.

Risotto met champignons

Romige risotto met champignons, spinazie en tijm

De lekkerste risotto bereiden kost tijd én aandacht, maar het resultaat mag er dan uiteraard wezen. Deze romige risotto met champignons, spinazie, tijm en veel parmezaanse kaas wil je proberen.

Groene shakshuka

Groene shakshuka met spinazie en feta

Sjaksjoeka, chakchouka, shakshuka. Blijkbaar kan het allemaal. Het is geen streng gerecht. Deze groene shakshuka met spinazie en feta is heerlijk!

noedels met shiitake

Snelle noedels met shiitake en bimi

Dit recept voor noedels met shiitake komt uit het nieuwe boek van Jamie Oliver. Ik heb er bimi aan toegevoegd om het gerecht nog voedzamer te maken.

Labinese wrap met hummus en falafel

Libanese wrap met hummus en falafel

Een kleurrijke Libanese wrap in een handomdraai klaar. Gezond, voedzaam en lekker! Ideaal voor de lunch, om mee te nemen of als avondmaaltijd.

Truffelpasta

Truffelpasta

Het recept voor de lekkerste truffelpasta. Pas op want dit gerecht is super vet vet maar hey; je leeft maar één keer en deze pasta moet je echt geprobeerd hebben.

Romige citroenrisotto

Romige citroenrisotto met mascarpone

Simpel maar zo ontzettend lekker. Deze romige en frisse citroenrisotto met mascarpone is heerlijk!

Dat waren de 10 heerlijke vegetarische recepten! Ik hoop dat ik je hebt geïnspireerd en je deze week aan de slag gaat in de keuken. Laat je het me weten als je één van mijn receptjes hebt gemaakt? Vind ik leuk!

Print Friendly, PDF & Email

1 comment Add New Comment

  1. Super handige tips! Ik eet zelf al jaren vegetarisch en ben altijd op zoek naar lekkere, gezonden, veelzijdige recepten dit heeft me echt fijn geïnspireerd, dank!
    Zelf zoek ik altijd via https://www.folderbode.nl/plus/ voor groenten die in de aanbieding zijn om zo wat inspiratie op te doen, maar dit is zeker een stuk handiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *