Amsterdam Hotspots Hotspots in Nederland

Hotspot: Nelis West in Amsterdam

Review Nelis West

Op uitnodiging at ik afgelopen maandag samen met mijn zusje bij Nelis West, een nieuwe hotspot in Amsterdam West. Ik vond het vét lekker en ik wil jullie dan ook graag laten mee genieten. Lees en kijk je mee?

Toen ik het bericht kreeg dat Nelis een tweede vestiging heeft geopend in Amsterdam West (ze hebben ook een locatie in Amsterdam Oost) en of ik er wilde komen eten, werd ik aardig enthousiast. Ik had er al goede verhalen over gehoord en bovendien vind ik het sowieso leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Gisteravond schoof ik dan eindelijk aan een tafeltje samen met mijn zusje Rafaëlla om te mogen genieten van een heerlijk diner. Ik ga je daar nu alles over vertellen!

Review Nelis WestReview Nelis West

Bij aankomst viel me het gigantische terras al op, wat vol in de zon staat als het zonnetje schijnt. Te leuk! Helaas waren wij genoodzaakt om binnen te zitten want 1. de zon scheen niet en 2. het was een beetje koud. De zomer in Nederland sucks dit jaar. Bij binnenkomst viel me de stijlvolle design inrichting gelijk op. Het was daarom ook zeker geen straf om binnen te zitten.

Natuurlijk had ik thuis het menu al bekeken en wist ik precies wat er op me te wachten stond. De kaart was erg gevarieerd overigens. Ze beschrijven het zelf als “internationale gerechten met een leuke twist”. Op de kaart spotte ik burgers, mosselen, gamba’s, zalm, truffel pasta (!), eendenborst en nog veel meer.

Review Nelis West Review Nelis West

Als voorgerecht gingen Rafaëlla en ik voor de gamba’s in een zoet-pittige sausje geserveerd met zuurdesembrood en de kalfsrosbief met tonijnmayonaise, gefrituurde kappertjes en zongedroogde tomaatjes. We vonden beide gerechten lekker maar vooral het gambapotje. Ik houd van gamba’s en deze waren zó lekker in het veel te lekkere sausje. Het was een soort van heerlijke curry. Ik zei direct tegen Rafaëlla dat ik hier het recept van wil hebben, dit wil ik thuis ook maken. Dikke aanrader voor als je hier gaat eten dus. We bestelden zelfs nog wat extra brood om in het sausje te dippen. YUM! Oja en we dronken hier de Pridelands Chenin Blanc uit Zuid-Afrika bij. Goede combi!

Review Nelis West Review Nelis West

Als hoofdgerecht nam Rafaëlla zonder te twijfelen de Bacon Cheddar Burger met jalapeños, bacon, polderketchup en frieten. Die was dus echt zo lekker als dat hij er uit zag. Sappig, mals en lekker pittig door de jalapeños. GOED!

Ik ging gek genoeg niet voor de truffelpasta maar voor de kalfsentrecôte. Truffelpasta heb ik al te veel op de laatste tijd ;) De malse kalfsentrecôte werd geserveerd met een crème van gele peen, chimmichurri en geglaceerde groenten. Plaatje, niet waar? Het is te zien dat ze hun best doen voor de presentatie van de gerechten. Rafaëlla en ik vonden beide gerechten super lekker en de porties waren overigens ook helemaal top (namelijk: GROOT!). Hierna zat ik meer dan vol. Maar natuurlijk bekeken we ook even de dessert kaart!

Review Nelis West

Toen Rafaëlla zag dat er crème brûlée op de kaart stond, was de keuze ook alweer snel gemaakt. Perfecte afsluiter van de avond. Wat ons betreft is Nelis West in Amsterdam West zeker een aanrader. Ik heb het even uitgerekend en we waren zo’n €85 kwijt als we hadden moeten betalen. Vind ik helemaal niet veel voor twee keer een voorgerecht, twee keer een hoofdgerecht, twee glazen wijn, twee fris en een dessert. Het eten was echt héél lekker, het zag er prachtig uit, de porties waren enorm en het is er ook nog eens heel gezellig. Super bedankt Nelis dat we hebben mogen proeven. We hebben echt onwijs zitten genieten samen!

Je vindt Nelis West in Amsterdam West op het Witte de Withplein 43. Ze hebben ook een locatie in Amsterdam Oost. Ga je er naar toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *