Amsterdam Europa Hotspots Nederland

Hotspot: Vijfnulvijf

Restaurant Vijfnulvijf

Jullie weten hoe dol ik ben op Aziatisch eten, toch? Als jij net zoals ook zo van Aziatisch eten houdt, ga dan alsjeblieft hierheen! 

Restaurant Vijfnulvijf zit op de hoek van de Insulindeweg en Molukkenstraat in Oost. Sinds een jaar runnen de broers Jan en Joost dit restaurant. Als kinderen van ouders met een Chinees restaurant kwamen zij op het idee om een zaak met Aziatisch streetfood te beginnen. Bij Restaurant Vijfnulvijf kun je genieten van sushi en streetfood uit alle Aziatische windstreken: Japan, China, Thailand, Vietnam, Indonesië en Maleisië. Ik moest dit tentje als Azië fanaat natuurlijk even uit testen!

Restaurant Vijfnulvijf vijfnulvijf vijfnulvijf

Bij binnenkomst werden we goed ontvangen en mochten we een tafel uitkiezen. We namen een tafel aan het raam. Restaurant Vijfnulvijf heeft hele grote ramen waardoor je heerlijk naar buiten kan staren. De keuze is groot, zoveel lekkers op het menu. Jan helpt ons graag bij het kiezen! Hij vertelt ons zo gepassioneerd over dit restaurant en hoe het ontstaan is. Dit vind ik echt mooi om te zien en daardoor krijg ik gelijk nog meer zin in al het lekkere eten. Jan adviseert ons om ongeveer twee a drie gerechtjes per persoon te nemen. Ook vertelt hij ons over een aantal gerechten en waarom deze op de kaart staan. De salt en pepper shrimps is een recept van zijn oma en de lams sate is de smaak die hem herinnert aan het eten uit zijn jeugd. Hoe vaak hij deze haalde op straat in China als klein jongetje.. Zo leuk!

vijfnulvijf Restaurant Vijfnulvijf vijfnulvijfvijfnulvijf

Het eten is zo lekker. Ik waande me weer helemaal in Azie. Zoals je op deze foto’s kan zien gingen we voor sushi, een hele lekkere thaise salade, geflambeerde zalm sashimi (verrassend lekker) en natuurlijk de garnalen en lams sate! Ook kregen we Bao Buns voorgeschoteld. Dit zijn gestoomde bao broodjes (bapao’s) waar hele lekkere Aziatische burgers van worden gemaakt. Wij krijgen een Bao bun met eend. Ik word gelukkig van al het eten!

vijfnulvijf vijfnulvijf vijfnulvijf

Wat ik zo leuk vind aan dit tentje is dat je de passie echt proeft. En óók het concept shared dining vind ik echt top. Je eet niet alleen maar je deelt het eten met elkaar. Hierdoor kan je lekker veel verschillende dingen proeven en samen van genieten, in plaats van in je eentje. I like it!

De prijzen van de sushi rolls liggen tussen de 3 en 6 euro. De streetbites beginnen rond de 4 euro en hoogste is 9 euro. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een menu of combo en is er een brede keuze uit Aziatische biertjes en gin tonics. Vijfnulvijf is een restaurant waar ik vaker ga komen. Ik ben helemaal enthousiast! Écht een aanrader:)

Restaurant: VijfnulVijf
Waar: Insulindeweg 505
Website: www.vijfnulvijf.nl

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

7 Comments Add New Comment

 1. Wauw, wat een geweldig restaurant! Echt helemaal mijn ding..
  Ben er door deze review heen gegaan en ik kan je zeggen dat ik helemaal fan ben! Ik had de zeewier salade met zalm, de dumplings (to die for!) en een handrol met tonijn, yum!
  Dit was zeker niet mijn laatste keer.. haha!
  xx

 2. laatst ook gegeten!
  Heerlijke Wakame salade en adame bonen ! En lekkere groentes!!
  Goeie healthy options ook (:
  Top aanvulling voor Oost! Oost wordt echt steeds leuker !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *