Amsterdam Europa Hotspots Hotspots in Nederland Nederland

Hotspot: Cafe Restaurant De Plantage

Er gaat weer een nieuwe restaurant open in Amterdam! Cafe Restaurant de Plantage.Het restaurant opent vrijdag 12 september haar deuren maar ik heb er gisteren al mogen eten. De Plantage is het vijfde restaurant van de eigenaars. De andere vier zijn Cafe Restaurant Amsterdam, Riva, Dauphine en Eye! De eigenaars zijn dus heel goed bezig! Ik werk zelf bij Riva en was maar al te nieuwsgierig naar De Plantage! We hebben echt een heerlijke avond gehad. Kijk je mee?

De Plantage bevindt zich naast de hoofdingang van Artis de dierentuin. De Plantage is gevestigd in het monumentale gebouw de Ledenlokalen. Dit is echt een prachtig gebouw en ik kreeg echt kippenvel toen ik er voor het eerst in liep. De voormalige chef-kok van Hotel de Goudfazant, Koen van Brunschot, leidt de keuken.

Wat voor eten staat er op het menu? Het is heel erg oosters gericht, mediterraans. Ook is het heel gericht op groenten. Het is niet standaard een stuk vlees, met aardappelen en wat groenten. Nee, hier laten ze de groente veel meer op de voorgrond spelen!

Na eerst een aantal foto’s te hebben geschoten (hoe mooi is het interieur?!) namen we eerst plaats aan de bar waar we meteen twee Gin Tonics bestelde. Ik nam de Hendrick’s Gin met Fever-tree tonic en komkommer en mijn tafelgenoot nam de Sylvius Gin met 1724 Tonic en appel.

  

Na de Gin Tonics namen we plaats aan tafel! Aan tafel kregen we wat brood met olijfolie en peper en zout, . We hadden aan de bar al een beetje naar de kaart gekeken dus wisten we eigenlijk al wat we wilden gaan bestellen! We bestelde een flesje wijn, de Ruéda Verdejo Quintaluna 2012 en drie voorgerechten!

We deelden wat oesters en mijn tafelgenoot nam de salade van jonge bladspinazie, dadels, amandelen, turkse schapenkaas, gepofte rode ui en sumac. Wat een combinatie, heeeerlijk! Ik nam de carpaccio van geroosterde aubergine met boeren-pecorino, charmoula, pijnboompitten en Sardijns platbrood. Ook echt een top combinatie, een aanrader!

Als hoofdgerecht namen we beide de Coquilet ‘Pimenton’ met Perzische pilafrijst, geroosterde prei, citroen en tsatziki. Dit was ook echt heerlijk! Wel vond ik het gek om met m’n handen te eten in een restaurant wat wel een beetje netjes is maar goed; kip eet je met je handen, waar je ook bent! We kregen er een bakje water met citroen bij gelukkig, voor onze handen!

Na het hoofdgerecht kregen we de dessert kaart te zien. We konden niet kiezen! Alles klonk zooo lekker. We besloten voor niet twee, maar drie desserts te gaan. We namen de Churros met chocoladesaus en vanille ijs, de hemelse modder met amandelcrunch, chocoladeschotsen en crème anglaise en de Libanese donuts met dadelparfait. We vonden de Churros zelfs zo lekker dat we die daarna nog een keer besteld hebben! We hebben dus vier desserts gehad haha! Als je er gaat eten; neem de Churros!

We hebben echt een super leuke avond gehad! Cafe Restaurant de Plantage gaat vrijdag 12 september 2014 vanaf 15 uur open! Ga jij een kijkje nemen?

Liefs,

Jenny

8 Comments Add New Comment

  1. Woooow het is super mooi geworden!! En jullie hadden een G&T pre-party, hoe kan het ook anders :-) Gaan er ook nog Riva mensen werken?

    x Minou

    1. Yesss, zeker doen Nina! Ze hebben ook een heerlijke lunchkaart. Die ga ik binnenkort ook echt uitproberen! Had ik het nou goed dat je universiteit daar in de buurt zit? Mooi excuusje om er een keer te gaan lunchen ;)

  2. Ik krijg altijd zo moeilijk trek van jou hotspot artikelen, haha. Maar dit is wel weer zo’n artikel wat jou tot één van de leukere health/fitness bloggers maakt, gewoon omdat je naast veel sport en grotendeels gezond eten ook zo heerlyk kan genieten :) + je foto’s zijn altijd prachtig!

    1. Rianne – super bedankt! Van zulke reacties word ik echt happy. Ik kan zeker ook genieten, daar is het leven toch ook voor?! Dankjewel voor je lieve reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *