Lunch Recepten Vis en schaaldieren

Komkommer sushi

Komkommer Sushi

Sushi kom je steeds vaker en op meer plekken tegen. Helaas is sushi niet altijd zo gezond als je denkt dat het is. En dat is balen want ik ben er echt gek op! De komkommer sushi rol is perfect voor mensen die gek zijn op sushi, maar het liever een stukje gezonder hebben. Ik ben gek op sushi, in alle vormen en maten, en het liefst 24/7. Het leuke aan sushi is dat je het makkelijk zelf kunt maken en ook nog eens zo gezond als jij zelf wilt. Je kunt het bijvoorbeeld maken met quinoa, bulgur, of zelfs helemaal geen rijst.

Deze komkommer sushi van Lise is een gezond alternatief voor elk moment van de dag! Het ziet er niet alleen super leuk uit, maar het is ook nog eens heel fris en lekker.

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 1 grote komkommer – hoe breder hoe beter
 • +/- 150 gram gerookte of verse zalm
 • 2 eieren
 • +/1 rijpe avocado
 • 2 surimi sticks

Komkommer sushi rol

Hoe maak je deze komkommer sushi?

 1. Was de komkommer goed als je de schil erop wilt laten zitten. Ik heb ervoor gekozen om de schil erop te laten zitten omdat ik die bite juist wel lekker vind.
 2. Mix de twee eieren goed en maak er een mooie omelet van.
 3. In de tussentijd kan je alvast beginnen met het uithollen van de komkommer. Gebruik hiervoor een scherp en klein mesje! Het is wat lastig in het begin, daarom is het makkelijker om de komkommer eerst in 2 of 4 stukken te snijden. Je kan op een gegeven moment ook een theelepeltje gebruiken om de rest eruit te schrapen.
 4. Dan komt het moeilijkste gedeelte; het vullen van de komkommer. Ik heb eerst dunne reepjes van alles gesneden en dit bij elkaar gelegd en er in geduwd. Oké….gepropt, haha! Zorg ervoor dat je er voldoende in doet, anders valt het er makkelijk uit! En dan kan je gaan vissen in je soya bakje. De uiteindes zien er misschien wat minder mooi uit, maar als je er dan een stukje vanaf snijdt zie je daar niks meer van.

Als je het vullen nog wat lastig vindt, moet je of vaker gaan oefenen of je kan een andere vulling kiezen zoals zelfgemaakte tonijn, krab of zalmsalade. Ook super lekker en je kan dan een spuitzakje gebruiken om de komkommer te vullen. Enjoy!

7 Comments Add New Comment

  1. Ik heb hem gisteren gemaakt, de komkommer sushi. Het uithollen gaat heel makkelijk met een appelboor. Die gebruik ik ook om de avocado ermee in te doen.

 1. Wat een leuk idee, ik ga dit zeker een keer uitproberen! Overigens kan je volgens mij het beste met een appelboor de komkommer uithollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *