Diner Recepten Rijst

Kip met Thaise basilicum (Pad Krapow Gai)

Kip met Thaise basilicum

Oh ik waan me weer helemaal in Thailand met dit vliegensvlugge en makkelijke recept voor kip met Thaise Basilicum, oftewel Pad Krapow Gai. Zo lekker!

Zoals je wellicht doorhebt, ben ik dol op de Aziatische keuken. Japans, Thais, Indiaas, Chinees, Vietnamees, Indonesisch en ga zo maar door. Je maakt me er allemaal blij mee!

Dit receptje voor gewokte kip met Thaise basilicum is echt helemaal top. Bovendien is dit gerecht mega snel klaar, makkelijk én heb je er helemaal niet veel voor nodig.

Ik haal mijn Thaise basilicum bij de Toko (Aziatische supermarkt). Daar vind je meestal twee verschillende: Holy Basil en Sweet Basil. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt met Holy Basil. Persoonlijk vind ik hem lekkerder en smaakvoller met Sweet Basil. Ik maak hem dus een klein beetje anders dan het origineel.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 50 gram blaadjes van Thaise basilicum (Holy of Sweet basil)
 • 1 eetlepel olie
 • 2 sjalotjes
 • 3 knoflookteentjes
 • 300 gram kipgehakt
 • 2 eetlepels donkere zoete sojasaus of ketjap manis
 • 1 eetlepel vissaus
 • 1 eetlepel suiker
 • 3 chili pepertjes, fijn gesneden
 • Gekookte rijst, om bij te serveren.
Kip met Thaise basilicum

Zo maak je de kip met Thaise basilicum

 1. Snijd de sjalotjes fijn, de chili pepertjes in ringen en pers de knoflook.
 2. Doe de olie in een wok op hoog vuur.
 3. Zodra de olie heet is doe je de sjalotjes, chili pepers en knoflook in de pan. Bak twee minuten tot alles zacht is.
 4. Voeg het gehakt toe en bak dit in een paar minuten rul.
 5. Voeg dan de suiker, donkere sojasaus en vissaus toe en bak nog een minuutje door.
 6. Voeg de Thaise basilicum toe en roer tot deze is geslonken.
 7. Klaar! Serveer met rijst en enjoy!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!
Print Friendly, PDF & Email

10 Comments Add New Comment

 1. Heb je ivm allergie een alternatief voor sojasaus/ketjap? Zou bv oestersaus kunnen? Ik hoor het graag, want wil het graag maken. Dank voor je tijd!

  1. Hmm ik weet het helaas niet, heb zelf geen allergie. Oestersaus is wel echt wat anders, dus dat wordt een geheel ander gerecht. Misschien kun je een alternatief googlen? Dat is er vast!

 2. Ziet er super uit! Ga het ook zeker een keertje maken! Heb je per se de vissaus nodig of kan het ook zonder? Super gaaf trouwens als je een kookboek gaat maken! Zeker als het zulke lekkere en makkelijke gerechten zijn 🙈😊

  1. Hi Josefien, wat een leuke reactie! Thank you! Ik denk dat de vissaus in dit gerecht wel echt nodig is. Je kunt dit gewoon in de supermarkt kopen! Laat je het weten als je dit gerecht een keer geprobeerd hebt? Ben benieuwd wat je er van vindt!

   1. Gister dit gerechtje gemaakt. SUPER lekker. Net iets te pittig voor mij dus de rode pepertjes eruit gevist. Zeker voor herhaling vatbaar. Alleen maar liefde voor de Thaise keuken😍. Morgen maar eens de pad thai proberen.
    Keep up the good work Jenny de gerechten die je post zijn super!

    1. Ah wat mega leuk jouw berichtje! Dankjewel, hier word ik blij van. Ja, dit gerecht is wel pittig haha. Ik ben benieuwd wat je van de pad thai vindt. Leuk dat je m’n recepten maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *