Persoonlijk Sport

Iedereen heeft 24 uur in een dag

Iedereen heeft 24 uur in een dag

“Ik heb geen tijd” is een zin die ik vaak hoor. Geen tijd om te sporten, geen tijd om de hond uit te laten, geen tijd om te koken, geen tijd om je oma te bellen. Nee, dat is het niet. Je hebt namelijk wel tijd, je wilt er alleen geen tijd voor maken. Dat is iets heel anders. Tijd hebben we allemaal maar, wat zijn onze prioriteiten? Waar willen we onze tijd aan besteden?

Ook ik loop vaak tegen deze dingen aan. Ik heb best een druk leven: ik studeer nog, daarnaast werk ik natuurlijk als Online Lifestyle Coach bij Personal Body Plan, schrijf ik 5 á 6 keer per week voor mijn website Healthyfans.com, wil ik nog een sociaal leven leiden, moet er nog wat aan het huishouden gebeuren en wil ik nog sporten en mijn voeding voor de komende dagen voorbereiden. Pfoeh, eigenlijk best wel veel. Ik krijg vaak de vraag: hoe doe jij dit toch?

Ik zal je eerlijk zeggen: soms weet ik het ook niet meer. Ik heb dagen dat ik gewoon echt niet weet hoe ik deze moet inplannen omdat deze zo vol zitten. Soms schiet sporten er toch bij in en door stress (ook ik ervaar dit) ga ik snaaien. Of ik me hierdoor beter voel? Absoluut niet. Ik voel me er juist slechter door. Voor mij is dit ook nog een leerpunt! Het is vallen en opstaan maar dat is oke want de weg naar je doel is geen rechte weg. Deze leermomenten zijn juist belangrijk, ik leer mezelf hier beter door kennen.

Hoe ik dit probeer te voorkomen?
Door aan het begin van de dag toch te gaan sporten. Ik zet de wekker op 06.00 uur om naar de sportschool te gaan, dan heb ik die workout in ieder geval al achter de rug. Hierna kan ik vanaf 09.00 uur de hele dag werken en aan de studie. Ik vind het zelf, maar dat is persoonlijk, echt niet fijn om te sporten in de avond. Ik probeer mijn sportmomenten dan ook altijd in de ochtend in te plannen. Zodra ik dit niet doe, weet ik namelijk dat er grote kans is dat ik niet meer ga later op de dag. Na een hele dag studeren vind ik het namelijk lastig om mezelf er nog toe te zetten om te sporten. Herken je jezelf hierin? Dan raad ik je ook aan om de wekker toch iets eerder te zetten en gewoon vroeg naar de sportschool te gaan! Door sporten voel ik me altijd beter en het geeft me energie voor tien, wat juist handig is met een drukke agenda.

Hoe ik ‘on track’ blijf qua voeding? Meal preppen, meal preppen en nog eens meal preppen. Ik maak mijn eten niet voor de hele week want dat kan anders zo een middagje duren en of we daar zin of tijd voor willen maken? Ik niet! Hoe ik het dan wel doe? Dat lees je hier! Ik maak mijn avondeten in dubbele en soms driedubbele porties. De andere portie bewaar ik in de koelkast en neem ik de volgende dag mee naar werk. Dat scheelt weer tijd de volgende dag. Ik hoef niet meer na te denken wat ik wil eten en ik hoef ook niet meer naar de supermarkt want mijn eten heb ik al bij me. Alleen even opwarmen en mijn lunch is ready-to-eat. Zo voorkom ik ook dat ik ga snaaien of toch een reep chocolade koop in de supermarkt omdat ik de verleiding niet kan weerstaan terwijl dit niet meer in mijn dagelijkse calorie budget past. Ik kan dit iedereen aanraden!

Samengevat
Mijn tips voor een drukke agenda: plan je workout altijd in, je voelt je hier alleen maar beter door. Sta desnoods een uurtje eerder op om te trainen en je kan hierna knallen! Maak daarnaast een dubbele portie avondeten, zo heb je gelijk lunch voor de volgende dag en voorkomt dit dat je gaat snaaien of iets eten wat niet in jouw Personal Body Plan past.

Daarnaast ben ik nu heel blij met de komst van DoorMeal, waardoor ik zelf niet altijd meer hoef te meal preppen en deze vers bereide maaltijden naar mijn huis of werk worden gebracht. Ideaal!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben!


Jenny

De blog verscheen eerder op: www.personalbodyplan.com

13 Comments Add New Comment

 1. Je hebt helemaal gelijk! Ook ikzelf maakt me vroeger schuldig aan het idee dat ik geen tijd heb. Ben echt sinds kort begonnen met yoga in Amstelveen, en ipv dat ik nu te weinig tijd heb voor andere dingen heb ik juist het gevoel dat ik minder stress heb in mijn hele leven. Het werkt dus juist bevrijdend. Een vast sportmoment helpt zeker om er mee bezig te blijven, en hoewel het eerst voelde als een verplichting, kijk ik nu elke dag uit naar mijn yogamomentje. Bedankt voor de blog :)

 2. Ondanks dat dit bericht pas een week geleden is, blogs lezen schiet er bij mij altijd als eerste in als de drukte weer voor de deur staat, wil ik je toch het volgende even zeggen: wat heb ik een respect voor jou! Je doet zo veel dingen tegelijk, maar niets wat daar heel erg onder leidt. Je doet de dingen die je leuk vindt en dat juich ik alleen maar toe, zoiets verdient een powervrouw zoals jij namelijk. Blijf zo door gaan en vergeet niet om ook van de kleine dingen te blijven genieten!

 3. Een goede tip om in de ochtend je workout te doen.
  Mij gaat het helaas niet lukken om dit in de ochtend voor elkaar te krijgen. Wel plan ik mijn workouts in, dit geeft me toch een beetje houvast!

 4. Leuk om te lezen hoe jij je tijd inpland en gebruikt. Ik sport meestal ‘smiddags en ’s avonds ivm vroeg opstaan voor het werk, vaak tussen 5 en 6 uur opstaan. Sportafspraken net zo belangrijk vinden als andere afspraken of soms even belangrijker, maakt dat ik vrij weinig m’n planning verander.
  Veel succes met je blog en studie! Ik lees en kijk iig met veel plezier naar je blog en IG. Groetjes :)

 5. Plannen is inderdaad the key! Knap dat je het allemaal zo volhoudt :) ik vind het vaak juist wel fijn om na een dag te studeren nog te gaan bewegen, even uit die boeken en naar buiten!

 6. Heel erg herkenbaar dit! Het vroeger opstaan kan vaak helpen, alleen moet ik dan weer iets eerder mijn bed in.. Keuzes!
  p.s. Wat een prachtig figuurtje heb je toch :)

 7. Wat een fijne tips.. Ik ben ook altijd druk, druk, druk.. Maar als ik soms na ga welke uren van mijn dag ik nu daadwerkelijk nuttig heb besteed dan valt dit soms best tegen. Plannen helpt enorm! Ook wil ik weer vaker mijn dag beginnen met een workout, op t moment stel ik deze steeds vaker uit tot het einde van de middag.. Ps. Het mag dan bij jou vast ook niet altijd helemaal goed gaan, maar je bent zeker een groot voorbeeld!

  1. Ik herken het helemaal, aan het einde van de dag denk ik dan: shit, die work-out had ik dus echt wel kunnen doen! En dankjewel voor je compliment, dat vind ik echt heel lief van je Nathalie, dankjewel! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *