Reizen Tips & Overig

Hoe ik de wereld over reis on a budget

Panama

In mijn Personal Update waar ik aankondigde te stoppen met Healthyfans en door te gaan onder mijn eigen naam, kreeg ik veel vraag naar hoe ik zoveel kan reizen. Hoe doe ik dat met werk én geld? Dat ga ik je nu uitleggen.

Wanderlust

Ik heb altijd al van reizen gehouden. Op mijn zeventiende ging ik met mijn backpack richting Azië. Dit vond ik zó fijn dat ik dat het jaar erop weer deed. En het jaar daarop wéér. In m’n eentje. Indonesië, Malesië, Laos, Cambodia en Thailand. Vond ik geweldig. Smaakte naar meer.

Reizen doet me zoveel goed. De vrijheid, geen zorgen, de wereld verkennen, nieuwe mensen ontmoeten. Ik liet zelfs, toen niemand nog wist wat het betekende, het woordje “Wanderlust” op mijn nek tattooeren. 

Ik heb helaas in heel 2013, 2014 en 2015 geen (verre) reis gemaakt. Ik zat in een relatie waar de ander niet van vakanties hield. Ik had natuurlijk alleen kunnen gaan maar dat deed ik niet. Deze relatie ging uiteindelijk stuk en dat gaf me meer vrijheid om te doen en laten wat ik wil. Ik boekte gelijk een ticket naar Bali. Beste beslissing ooit. Dit keer zonder backpack maar met een felroze koffer op wieltjes.  

Doei Nederland!

In Bali veranderde alles. Ik werd weer verliefd. Zowel op het reizen als op mijn reismaatje Jelmer. En nu vlieg ik met hem, de liefde van m’n leven, heel de wereld rond. 

Door hem boekte ik spontaan een ticket naar New York. Out of my comfort zone want NYC stond helemaal niet op mijn bucketlist. Ik wilde alleen maar naar Azië. Toch boekte ik deze ticket en dat bleek een van de leukste vakanties ooit te zijn. Ik werd verliefd op New York. Out of my comfort zone gaan was weer een goede beslissing. 

Daarna volgde nog maar vakanties: Beijing, Hong Kong, Malaga, Venetië, Rio de Janeiro, Marrakech, Bali en Lombok. En nu zitten we in de Seychellen en gaan we straks naar India. Er volgen nog meer bestemmingen, zie mijn travel agenda.

Hoe doen we dat dan?

Alle credits gaan hiervoor naar Jelmer. Hij houdt veel sites in de gaten waar de mooiste deals voorbij komen zoals Secret Flying en Flynous.com. Naar India voor nog geen €180 of Indonesië en China voor €340. Prima vluchten met prima maatschappijen. Zelfs deals met KLM, Etihad Airways en Qatar komen voorbij. Ja, je moet wel direct boeken en zoeken naar de beste vluchten. Flexibel zijn is the key.

Gelukkig kan dit met mijn werk. Ik werk bij een bedrijf waar ik online mijn werk kan doen, overal ter wereld. En dan heb ik ook nog mijn blog, waar ik jou up to date houd met mijn avonturen.

En hoe ik doe ik dat met geld?

Geen gekke vraag. Zoals ik hierboven al heb vermeld zijn de tickets die we boeken geen rib uit ons lijf. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om momenteel bij mijn ouders te wonen zodat ik de kosten van mijn huur bespaar. 

Geen huur, goedkope tickets en wél werken op locatie is dus mijn secret. Nooit gedacht dat 2016 een van de leukste jaren tot nu toe zou worden. Benieuwd wat 2017 mij gaat brengen. Blijf je mijn avonturen volgen?

 

21 Comments Add New Comment

 1. Hi Jenny! Wow wat een leuke Travel Agenda. Galapagos moet je zeker en vast ook nog doen. Ik deed daar stage en ben verliefd op de eilanden. Nu zou ik ook graag iets vinden van werk die ik met reizen kan combineren en op gelijk welke plek kan doen. Heb je hier tips voor? Ik bedoel maar, soort van bedrijven etc… Dankje!

 2. Heerlijk dat je zo veel en ver kunt reizen! Ik heb (helaas) geen flexibele baan dus vijf weken vakantie per jaar en vooruit plannen is the key! Toch heb ik de afgelopen jaren een paar mooie reizen gemaakt en ga ik dit komend jaar ook weer doen, onbetaald verlof neem ik dan op. Dit kost dan wel wat extra, maar je hebt wanderlust of niet. ?

  1. Carlijn, wat fijn dat je onbetaald verlof kan opnemen! Kan ook niet overal, dus dat is ook lucky! Welke reizen heb je gemaakt dit jaar en welke staan er op de planning?

 3. Wat een rijkdom dat je zoveel kan reizen! Mag ik vragen waar je katten zijn? Ik heb zelf 2 draakjes en zij zijn het enige waardoor ik niet impulsief weg kan. Maar zou hun ook voor geen goud willen missen. Geniet van al het moois ?

   1. Jacky & Mowgli zijn thuis, bij mijn ouders! Mis ze wel héél erg hoor. Ik FaceTime regelmatig met ze en krijg genoeg foto’s en snapchats toegestuurd van thuis ;)

 4. Ik kan me nog jouw blog herinneren waarin je schreef over het stuk lopen van jouw relatie en het zoeken naar nieuwe woonruimte. Wat fijn om te lezen dat het leven daarna alleen maar mooier geworden is.

  Ps: als de wasmand vol is draag ik nog weleens mijn pindakaastrui naar het werk. Erg leuk dat 2 leerlingen je gemaild hebben.

 5. Ohh wat toevallig Jenny! Zat me dit gisteren af te vragen, en toen dacht ik nog dat ik dit nog aan je wilde gaan vragen hoe je het toch allemaal doet. En nu staat deze blog online! Heel gaaf, lekker genieten zo, groot gelijk! Enjoy!!!

 6. Jenny, zou je meer kunnen vertellen over alleen reizen? Ik ga na mijn studie semester in Zuid-Frankrijk richting Azië om mijn vriend daar op te zoeken, maar vind het zonde om maar voor 2 weekjes heen te gaan, en wil daarom eerder al heen vliegen om zelf delen van Azië te ontdekken! Maar om heel eerlijk te zijn durf ik niet echt om alleen te gaan!

  1. Same here! Zou dolgraag alleen met een backpack er op uit gaan in azie, maar durf niet goed. Terwijl ik met mn vriend samen elk jaar een maand lang backpack in een ver land.. dus daar ligt het niet aan. Dat alleen zijn daar hik ik tegen aan. Tips tips tips!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *