Ontbijt Recepten

Eiwitrijke acai bowl!

eiwitrijke acai bowl
Met dit heerlijke receptje geniet je binnen no time van jouw eigen eiwitrijke açaí bowl. Heel easy, voedzaam en super lekker! Zoals je misschien wel weet, ben ik gek op açaí. Ik heb er al eens eerder over geschreven en een receptje gedeeld. Ik zal het nog even herhalen en je vertellen wat açaí nou precies is.

Wat is Açaí?

Açaí (spreek uit als ‘assa-iee’) is een paars besje vol antioxidanten en vitamines dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Dit besje staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Daarnaast is de bes ook bijzonder lekker. Het smaakt naar een mix van blauwe bessen, chocolade en noten. Foodies over de hele wereld zijn al enkele jaren verslaafd aan de Açaíbes, in Brazilië zijn ze al eeuwen fan van açaí en serveert de bes in de vele fruitbars door heel de stad. Het is in Brazilië écht op elke hoek van de straat verkrijgbaar.

Waar vind je açaí in Nederland?

Ik heb er even naar moeten zoeken in Nederland maar nu ziet EkoPlaza mij regelmatig om mijn açaí voorraadje weer aan te vullen. Het is best prijzig, je betaalt €7,49 voor een verpakking met vier zakjes maar het is het waard. Ik vind het zó lekker. Alsof ik weer in Brazilië ben. Met eiwitpoeder had ik het nog niet eerder geprobeerd dus ik ging weer aan de slag voor mezelf maar ook voor jullie. Eindresultaat: 100% goedgekeurd! eiwitrijke acai bowl

Ingrediënten 1 eiwitrijke acai bowl

  • 2 pakjes bevroren açaí pulp
  • 1/2 banaan
  • 30 gram eiwitpoeder
  • een scheutje water
  • Topping naar keuze (fruit, cruesli, noten)
  • Eventueel: wat honing

Handig om te hebben

Hoe maak je het?

  1. Doe de inhoud van de twee verpakkingen bevroren açaí in een krachtige blender samen met een halve banaan, eiwitpoeder, eventueel wat honing en een scheut water.
  2. Blend dit tot een dikke, romige massa. Het moet een soort ijs substantie worden.
  3. Serveer het paars/roze goedje in kommetje en garneer met je favoriete toppings. Enjoy!
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Add New Comment

  1. z=Zou je bijvoorbeeld ook de acai poeder van body en fit kunnen gebruiken of die van de Albert Heijn ‘rac organic food acai powder’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *