Persoonlijk

Dam tot Dam: Raceready?

Of ik raceready ben voor de Dam tot Dam loop? Ik wou dat ik ja kon zeggen, ik schaam me eigenlijk een beetje dat het een nee is. Ik heb de afgelopen tijd heel weinig gelopen en de laatste keer dat ik 16km heb gerend? Juist, dat is precies een jaar geleden tijdens de dam tot dam loop…

De laatste keer dat ik 10km heb gerend? Dat was tijdens de We Own the Night en dat ging ook niet echt zo goed (kun je hier terug lezen). Ik ben dus echt niet getraind voor deze wedstrijd. Ik doe de laatste tijd gewoon veel meer aan fitness en rennen? Ja, dat doe ik eens in de zoveel tijd als ik er zin in heb. Ik weet dat ik het wel kan zondag maar ik vind het nogal spannend. Het was eerst nog een beetje onzeker of ik mee zou doen. Ik ren namelijk zondag met #teamrun2day samen met AshleyLaura en Nigel. Dit was eerst nog niet helemaal duidelijk, dus ik wist eigenlijk nog niet of ik echt zou meerennen zondag. Heel diep van binnen hoopte ik eigenlijk dat het niet door zou gaan. Erg he?

Maar het gaat wel door & ik zie het als een uitdaging. Mijn tijd van vorig jaar ga ik niet verbeteren. Vorig jaar baalde ik extreem dat ik hem niet onder 1 uur en 30 minuten had gerend. Mijn tijd was namelijk 1:31:40. Ik heb me er al bij neergelegd dat een verbetering dit jaar niet gaat lukken en daar ben ik oké mee! Ja, ik ben bang en ja ik schaam me terwijl ik dit typ maar I’m gonna do this! Ik ga deze dam tot dam loop rocken, ook al ben ik ongetraind en ook al ga ik mijn tijd niet verbeteren. Ik ga super trots op mezelf zijn als ik finish want ik heb het dan wel gedaan!

Ook leuk dat ik dit weer doe met Ashley & Laura! Ik krijg sowieso een hoop energie van hun zondag:) Dit wordt trouwens Nigel’s eerste wedstrijd ooit en ik vind het ook super leuk dat we deze samen kunnen doen en ik hem zie bij de finish. Dat hij daar op me staat te wachten aan de finish is ook een extra motivatie.

Nou, ik ben heeeel benieuwd! Volg ons zondag op instagram, we will keep you guys updates! Ga jij zondag trouwens ook de Dam tot Dam loop lopen en ben jij wel raceready?

Liefs,

Jenny

12 Comments Add New Comment

 1. Ah joh… ik ben er ook helemaal niet klaar voor en ik doe 1.44 over 14 km… maar mijn rechter bovenbeen doet nu zeer en vanavond liep ik 8.1 in 1.03 dus ik vind 1.31 echt een prima tijd hoor….

  1. Oei hoe gaat het met je bovenbeen? Ik hoop dat je er geen last van hebt zondag! En natuurlijk ieder heeft zijn eigen tempo, we moeten ook niet vergelijken. Wat voor de een snel is, is voor de ander langzaam en andersom maar dat betekend niet dat je kan balen om je tijd natuurlijk!
   Ik hoop dat ik hem wel onder de 1:35 loop!

 2. Ah bikkel! Heel veel succes alvast, you can do it!
  Ik loop zaterdagavond de by Night editie. Volledig ongetraind. Zonder basisconditie. Ik zie er deels tegenop, (‘verdorie, je zou in juni al beginnen met trainen en het dan makkelijk redden waarom heb je het niet gedaan?!’) maar heb ook zin in mijn eerste grote event. Al die mensen langs de kant en al die enthousiaste andere lopers gaan me vast een flinke boost geven. Dat wakkert de gezonde spanningskriebels en het enthousiasme toch wel weer aan. Succes!

 3. Alleen maar heel stoer dat je hem dan toch loopt! Je weet zelf je eigen voorbereiding en dat je nu meer voor fitness hebt gekozen, dan zou het raar zijn als je opeens een dikke pr loopt, toch? Lekker genieten van het evenement, je medelopers en niet focussen op een bepaalde tijd! En nu klaar met de peptalk, haha.
  Ik loop hem ook zondag en ben er hopelijk klaar voor. Heb mijn doel van 1.20 bijgesteld naar 1.25, omdat ik weet dat ik anders totaal niet fijn loop en misschien halverwege al stuk ben.

  1. Marjolein – Ja, dat is zeker waar. Ik heb inderdaad gekozen voor fitness en het zou inderdaad raar zijn als ik een PR zou gaan lopen maar ik weet stiekem dat als ik zondag start ik dat wel wil. Dat moet ik aan de kant zetten maar dat vind ik heel moeilijk! Ik zit er aan te denken om m’n nike running app niet eens aan te doen zodat ik gewoon echt ren op m’n gevoel en niet zo focus op de tijd. Zou dit een smart move zijn?

   1.25 wauw dat is netjes! Dan ren je heel snel! Petje af hoor! Hoelaat start jij?

   1. Haha ja ik ken het, het fanatieke dat altijd weer naar boven komt! Zou je kunnen doen, ik weet niet of je het dan meer los kunt laten? Misschien wel slim, dan voel je precies wat je aankunt en ga je niet ‘kunstmatig’ door je app op een bepaald tempo lopen. Maar dan moet je de nieuwsgierigheid al die tijd wel kunnen weerstaan, lijkt me ook weer moeilijk ;)!
    Thanks, ik moet het nog wel waarmaken he haha. Ik start om 10.25 bij de wedstrijdloop! Veel succes iig morgen, ik hoop dat je lekker kunt lopen!

 4. Ik ben ook niet helemaal raceready en mijn laatste 15 km, laat ik daar maar niets over vertellen, een groot drama. Ik ga gewoon genieten en zie wel hoe laat ik over de finish kom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *