Dessert Recepten

Banoffee taart met doce de leite

banoffee

Happy birthday to me! Vandaag mag ik 27 kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren heb ik gisteren deze taart gemaakt, voor vandaag uiteraard. Deze ‘banoffee’ stond al een tijdje op mijn to-do list.

Zuid-Amerikaanse karamel, slagroom en chocolade. Klinkt geweldig, toch? Dat is het ook. Deze banoffee taart heeft het allemaal en is hemels lekker!

Ik at deze taart voor het eerst tijdens mijn Portugese les. Mijn Braziliaanse lerares had de taart zelf gemaakt en bood mij een stukje aan. Ik ben niet zo fan van banaan maar ik vond het in deze taart heel lekker! 

De afgelopen weken had ik enorme cravings hiernaar en ik vond mijn verjaardag de perfecte timing om aan de slag te gaan. Hij is mega goed gelukt en ik kan jullie het recept natuurlijk niet onthouden. Smullen dit!

banoffee

Wat heb je nodig voor deze banoffee taart?

Voor de bodem
  • 70 gram boter + beetje extra om de springvorm mee in te vetten.
  • 150 gram digestive koekjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
Voor de vulling
  • 1 blik doce de leite
  • 2 rijpe bananen
  • 3 zakjes vanillesuiker (24 gram)
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 100 gram chocolade (ik ging voor Tony’s Chocolonely karamel zeezout, aanrader!)
Dit heb je nog meer nodig
banoffee

Zo maak je de banoffee

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Eerst maak je de bodem. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter, suiker en zout. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk het stevig aan (met een lepel of glas bijvoorbeeld). Bak nu de bodem in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

Laat de bodem even afkoelen (kwartiertje is prima) en verdeel dan de helft van de doce de leite er voorzichter over. Mijn doce de leite had ik iets te kort gekookt (zie dit recept), ook heel lekker overigens maar daardoor was hij niet heel stevig en minder oranje/bruin. Snijd de bananen in plakjes en verdeel de plakken over de doce de leite. Smeer daarover weer de rest van de doce de leite.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix en verdeel dit over de taart. Snijd de chocolade in hele kleine stukjes en strooi dit ook over de taart.

Enjoy!

1 comment Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *