Friday Favorites

#95 Friday Favorites

De ultieme cheesecake van Miljuschka, mijn nieuwe Netflix verslaving, een early christmas present voor mezelf en het testen van een nieuwe huidverzorgingslijn. Lees je mee?

Favo serie:

Kennen jullie de serie ‘Jane the Virgin’? Ik ben vorige week begonnen aan deze serie en ik was meteen verslaafd. In een paar dagen tijd heb ik heel seizoen 1 gezien en ik ben nu alweer bijna bij het einde van seizoen 2. Het gaat over een vrouw, Jane, die verloofd is en maagd wil blijven tot het huwelijk. Tijdens een controle-afspraak bij de gynaecoloog gaat er iets fout en wordt ze per ongeluk geïnsemineerd met het zaad van een stel dat zwanger wilde worden. Nu is Jane maagd, verloofd én zwanger en is de vader ook nog eens een oude liefde, die daardoor weer in haar leven komt. Deze serie staat op Netflix. Ga het kijken.

Favo early christmas present:

Het stond gek genoeg niet op mijn kerst wishlist maar deze week kocht ik een kerstcadeau voor mezelf. Ik wilde graag een krultang en vroeg jullie om tips via mijn Instagram Story. De meest genoemde merken waren: José Eber, Max Pro en Remington. José Eber sprak me het meest aan en maandagochtend ben ik gelijk wezen kijken bij De Bijenkorf. Natuurlijk kwam ik niet met lege handen terug.. Het is de 32mm geworden, dat is deze krultang. Ik ben er zo blij mee!

Favo recept:

Pasta met paddenstoelen

Nu het herfst is heb ik onwijs veel zin in hartige, verwarmende gerechten. Om die reden staat deze romige pasta met paddenstoelen, crème fraîche, knoflook, parmezaanse kaas en peterselie vaak bij ons op tafel. Het behoort tot één van mijn favoriete pasta recepten. Benieuwd geworden naar het recept? Die vind je hier!

Favo beauty product:

ARTISTRY Special Care Collectie

Dit kleimasker van ARTISTRY heb ik toegevoegd aan mijn wekelijkse routine. Het is een kleimasker die totaal niet trekkerig of droog aanvoelt, wat ik bij de meeste kleimaskers wel ervaar. Meteen na gebruik merk ik dat mijn huid iets egaler is en mijn gezicht ook minder glimt. Ik vind het een heel fijn masker omdat hij zo lief is voor mijn huid maar ook zeker diep reinigend is. Ik vertel er meer over in dit artikel en ben erg benieuwd wat je ervan vindt.

Favo vooruitzicht:

View this post on Instagram

I ❤️CHEESECAKE!!! Mijn favo versie is slow and low. Ik krijg heel vaak de vraag:" Hoe zorg ik dat mn cheesecake niet scheurt?" Net zoals draadjesvlees. Heb je voor een goede gebakken cheesecake tijd en geduld nodig. Zodat je geen scheur aan de bovenkant krijgt. In het recept staan een paar gouden tips #cheesecake #lowandslow —————————————————- Dit is mijn ultieme cheesecake met boterkoekbodem. Bodem 100 gram boter 100 gram suiker 1 ei 125 gram bloem snuf zout Vulling 900 gram roomkaas 250 gram suiker 5 eieren 1 eidooier 50 ml slagroom 1 el maïzena 1 tl vanille-extract Extra nodig 24 centimeter springvorm bekleed met bakpapier Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop boter en suiker met een mixer tot een luchtig geheel. Doe het ei erbij, roer de bloem en het zout erdoor en meng tot een korrelig deeg. Druk het deeg op de bodem van de springvorm en bak 20 minuten. Meng voor de vulling de roomkaas met de suiker totdat er geen klontjes meer in zitten. Doe er een voor een de eieren bij; voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen. Roer ook de eidooier erdoor, en vervolgens slagroom, maïzena en vanille-extract. Haal de bodem uit de oven als hij klaar is en verlaag de temperatuur naar 120 ºC. Schuif een pan met water op de bodem van de oven. De stoom zorgt voor een mooie egale bovenkant. Schenk de vulling op de bodem, schuif de springvorm in de oven en bak 2 uur. Zet na 2 uur de oven uit en laat de cheesecake in de oven helemaal afkoelen. Doe de oven niet open! Laat de cheesecake een hele nacht in de oven staan, en zet hem dan nog 4 uur in de koelkast.

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Kerst gaat zeker niet alleen om het eten maar het speelt zeker een grote rol. Ik kijk al dagen uit naar deze cheesecake, die ik vanavond voor het eerst ga maken. Het is een cheesecake recept van dé cheesecake queen Miljuschka. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken. Jullie zien het vast en zeker voorbij komen op mijn Instagram Story!

Hele fijne feestdagen. Geniet!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *