Amsterdam Europa Nederland

7 x leukste restaurants voor een date in Amsterdam

Binnenkort een date op de planning? Lekker samen uit eten gaan doet het altijd goed (liefde gaat door de maag!), mits je natuurlijk een goed restaurant hebt uitgekozen die date-proof is. Ik heb voor jou uitgezocht wat de leukste restaurants voor een date zijn in Amsterdam.

De restaurant keuze is zeer bepalend voor jouw date. It can make it or break it. Daarom heb ik met mijn date een aantal restaurants in Amsterdam opgezocht om uit te vinden welke jou en jouw date een fantastische avond gaat beloven. Boek dus een tafeltje in een van onderstaande restaurants, dan weet je zeker dat je goed zit.

7 x Leukste Restaurants voor een date in Amsterdam

Bron: Cafe Panache
Bron: Cafe Panache

1. Café Panache – Ten Katestraat 117
Goede gerechten, goede wijn, geweldig warm interieur en de sfeer is top. Als je naar Café Panache gaat met je date, heb je hoe dan ook een goede avond. Alles wordt mooi uitgeserveerd en er wordt duidelijk aandacht besteed aan het opmaken van de gerechten. Echt een aanrader!

Bron: Guts & Glory
Bron: Guts & Glory

2. Guts & Glory – Utrechtsestraat 6
Geweldig restaurant dit! Top locatie en de sfeer is goed. Het eten? Nog beter! Guts & Glory stelt ieder periode een dier centraal en het hele menu focust op dit dier. Om de zoveel tijd wordt de kaart van Guts & Glory dus compleet omgegooid en staat er een ander dier in de spotlight. Het is net alsof je dan weer een nieuw restaurant binnenloopt. Ik vind dit geweldig! Er wordt alleen met het beste vlees en vis gewerkt en dat proef je. 

Bron: Restaurant Red

3. Restaurant RED – Keizersgracht 594
Tournedos & kreeft in hartje Amsterdam. Perfect voor een date als je het mij vraagt! Als je bij RED binnenkomt dan valt je direct het sfeervolle interieur op. Het interieur is er groen en heel warm. En het is er aardig chique maar niet té. Ontzettend vriendelijke personeel en daarnaast is de wijnkaart trouwens ook top! Ik raad je aan om voor een tafeltje aan het raam te gaan voor wat meer privacy met je date.

Geisha
Bron: Geisha

4. Restaurant Geisha – Prins Hendrikkade 106 A

Geisha is een Aziatische lounge restaurant waar ze authentieke (maar met een moderne twist) hoge kwaliteit gerechten serveren. Alle gerechten zijn even groot en kun je samen te delen. Zo kun je samen met je date genieten van de Aziatische keuken, midden in het centrum!

Hoofdstad Brasserie
Bron: Culinessa

7. Hoofdstad Brasserie – Nieuwe Doelenstraat 2-14

Het eten, de locatie, het interieur, de service, de ervaring – alles klopt. Dit is zeker een van de beste restaurants van Amsterdam. Wil je je date goed in de watten leggen? Neem hem of haar dan naar dit prachtige restaurant in Hotel L’europe.

Bron: Jackson Dubois

6. Jackson DuboisSpui 10
Jackson is ervan overtuigd dat je een cultuur alleen kunt begrijpen door ‘m te proeven. De wereld van Jackson Dubois bestaat uit verschillende champagnes en biertjes van over de hele wereld die je combineert met streetfood uit alle windstreken. Wat ik zo leuk vind aan deze hotspot? Elk gerecht is om te delen. Een restaurant geschikt voor een romantisch diner! En sluit de avond hier eens af met een cocktail, die weten ze bij Jackson ook goed te maken!

Bron: Trip Advisor

7. KU Kitchen & Bar – Utrechtsestraat 114
Dit tentje op de Utrechtsestraat is echt een aanrader als je voor Japans eten wilt gaan en houdt van een lekkere cocktail. De sfeer in KU is heel relaxt en gezellig. Ook het personeel is heel vriendelijk en enthousiast. Tip: Begin met de oesters! Uitgegeten? Verplaats je dan naar de bar! De grote bar met indrukwekkende flessen op de achterwand is een echte eye catcher.

Waar neem jij je date mee naar toe?

2 Comments Add New Comment

  1. Super leuke restaurantjes! Heb jij al samen met je zweetdate uitgekozen wie er volgende week zondag met jou mee mag sporten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *