Friday Favorites

#66 Friday Favorites

Een extra lange Friday Favorites want afgelopen week was ik in Bangkok, in Seoul én zit ik momenteel in Tokyo! Je snapt dat ik dan meerdere favorieten heb. Lees je weer gezellig mee?

Favo activiteit in Bangkok:

Ik vind het ontzettend leuk om kookcursussen te doen in verschillende steden/landen. Op die manier krijg je een beetje van de cultuur en de kookkunsten mee naar huis. Ik houd echt van Thais eten en dus was een Thaise kookcursus eigenlijk een must in Bangkok. We hebben echt super lekkere dingen gemaakt. Ik heb er een apart artikel over geschreven, zie hier.

Favo momentje in Bangkok:

Bangkok Tips

Onze laatste avond Bangkok hebben we in stijl afgesloten. Namelijk op een hele mooie rooftopbar mét sushi en cocktails! Kijk nou wat een uitzicht?!

Favo pad thai:

Bangkok Tips

In Bangkok kan je op elke hoek van de straat wel pad thai krijgen máár de beste vind je bij Thip Samai. Er staat altijd een rij maar laat dit je niet afschrikken als je in Bangkok bent. De rij gaat namelijk heel snel dus je zit zo aan een tafeltje te smullen van dit lekkers. Meer tips weten over Bangkok? Ik heb mijn tips voor je op een rijtje gezet, zie hier.

Favo moment in Seoul:

Jelmer en ik kwamen dinsdagavond aan in Seoul en hadden hier twee volle dagen. We hebben, ondanks dat het zo kort was, toch veel gedaan en gezien. Ik vind Seoul echt zo gaaf! Ik voelde me wel een analfabeet want niks is in het engels geschreven. Ook kunnen de mensen er bijna geen engels. Maar dat maakte het ook zo interessant. Het is zo’n andere cultuur! Zeker een stad waar ik nog een keer naar toe zou willen. We zagen ook heel veel mensen rondlopen door de stad met deze traditionele Hanbok (zie foto). Je kunt deze overal huren en dit geeft je dan ook gratis toegang in alle paleizen in de stad. Binnenkort een artikel online over Seoul!

Favoriete eten uit Zuid-Korea:

In Zuid-Korea is Gimbap een zeer populaire snack! Het is een soort sushi maar dan net anders. Het zijn rolletjes zeewier gevuld met rijst en allemaal soorten ingrediënten. Meestal groenten maar tonijn en varken kun je ook op de kaart vinden. Deze rolletjes eet je ook niet met sojasaus. Ik vind het zó lekker!

Favo drankje in Seoul:

In Seoul zijn ze groot fan van koffie en thee tentjes. Je vindt er een op de hoek van elke straat. Ik denk wel meer dan in New York! Ik bestelde een keer een groene thee latte en vond dit zo yummy <3

Favo momentjes in Tokyo:

We zijn gisteren geland in Tokyo. Ik ben er nog niet eerder geweest dus dit is voor mij de eerste keer. Ik ben er nu iets meer dan 24 uur maar ik kan nu al zeggen dat deze stad behoort tot één van mijn favoriete steden. HET IS HIER ZO GAAF! Overal waar ik loop kijk ik mijn ogen uit. Ik loop over van enthousiasme. Zo’n andere cultuur, zoveel lekker eten, zoveel te zien en te doen. Ik weet niet waar ik moet beginnen.

Ik sla gauw mijn laptop weg en duik deze fantastische stad weer in. Wat zijn jouw friday favorites?
Alvast fijn weekend!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *