Persoonlijk

5 tips na een breakup


broken-heart__large

Net als ik ook een break-up achter de rug? I know, liefdesverdriet SUCKS! Uiteindelijk kan alleen jij jezelf hierdoor heen slepen maar ik wil je er met alle liefde bij helpen en wel met de volgende tips.

Liefdesverdriet voelt soms alsof je hart écht gebroken is. Je hebt nergens meer zin in, kan bijna alleen maar janken, eet kilo’s chocolade en voelt je achteraf daar ook alleen maar weer slechter over. We kennen het helaas allemaal. Deze tips hebben mij heel erg geholpen en deze wil ik jou ook graag meegeven.

Tip 1: Praat, snotter, lach en huil uit bij je vrienden of familie.

Je vrienden en familie zijn er voor je en hebben het beste met je voor. Ze weten hoe ze je moeten helpen en hoe ze met je moeten praten. Praten helpt echt, je zal zien dat je je uiteindelijk stukken beter voelt na een goed gesprek en natuurlijk die dikke knuffel!

Tip 2: Shake it off! Ga lekker sporten!

Breakups make bodybuilders zeggen ze toch? Ik vind het altijd heerlijk om mijn woede in de sportschool kwijt te kunnen. Je kunt natuurlijk de hele dag boos en verdrietig thuis zitten maar je kunt deze energie ook ergens voor gebruiken. Duik de sportschool in of loop een lekker rondje door het park. Wedden dat je je na je work-out ook al stukken beter voelt?

Tip 3: Plan etentjes met je vriendinnen.

Met je vriendinnen zijn is altijd goed en leuk maar extra belangrijk in deze rot periode. Naast dat je goed met ze kan praten, zorgt het ook voor de nodige afleiding. Daarnaast is eten ook altijd goed, toch? Deze avondjes moet je echt plannen. Trust me! Maak bijvoorbeeld deze heerlijke pannenkoeken die Francien en ik laatst hebben gemaakt!

Tefal Girls Love 2 Run (3)

Tip 4: Vlucht! 

Oké oké.. niet echt vluchten natuurlijk. Vluchten voor je problemen is natuurlijk nooit goed maar een (mini)vakantie kan geen kwaad. Een andere omgeving, nieuwe mensen, lekker eten en wellicht een heerlijk zonnetje doet wonderen. Even afleiding en proberen je hoofd leeg te maken. Je hebt het verdiend!

Tip 5: Be selfish.

Alleen jij kan jezelf gelukkig maken. Probeer in deze periode echt de tijd voor jezelf te nemen. Denk na over hoe je bent als persoon, wat je wilt worden, hoe je je voelt, wat je wilt en natuurlijk wat je juist niet wilt. Neem lekker veel me-time. Ga lekker in bad met de lekkerste zeepjes, doe je favoriete serie aan, huil lekker uit en neem af en toe ook lekker die reep chocolade. Ga daarna winkelen of uit met vrienden. Je hebt nu nog meer tijd voor jezelf en dat is ook echt wel even lekker.

Succes & sterkte!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

4 Comments Add New Comment

  1. Goede tips! Inderdaad door het hebben van veel afleiding heb je gewoon simpelweg andere dingen aan je hoofd. Natuurlijk is een breakup nooit leuk! Veel sterkte!

  2. Wat een fijne tips, heb er nu ook net mee te maken. Merk dat ik zelf alle afleiding in de sportschool zoek en soms zelfs meerdere keren per dag daar te vinden ben. Wel fijn, beter als chocolade eten hihi. X

  3. Dit soort situaties hoop je natuurlijk nooit mee te maken. Denk dat veel afleiding zoeken het best helpt. Leuke dingen doen met vrienden en veel sporten om je stressgevoelens te verlagen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *